Новини

Водещи специалисти на УМБАЛ “Александровска” прегледаха безплатно очите на над 200 деца от Община Карлово

Водещи офталмолози на УМБАЛ “Александровска” извършиха безплатни очни прегледи на над 200 деца до 10 годишна възраст в Общинската библиотека в Карлово. Прегледите са част от проекта на УМБАЛ “Александровска” – “Направи добро – безплатни очни прегледи за деца до 10 годишна възраст”, за който бяха събрани 12 394 лева по време на петата дарителска кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2013 г.. Карловската библиотека, която е любезен домакин на благотворителната акция на офталмолозите също е бенефициент в дарителската кампания на Райфайзенбанк с проекта “Да върнем децата в библиотеката”.

Икономически подем срещу геополитика

“След много доброто начало на 2014 г., тежките зимни условия в САЩ, притесненията за слабите резултати в Развиващите се пазари (РП), и по-специално Китай, и най-вече конфликтът, който се разви между Русия и Украйна, оказаха своето въздействие като рискови фактори. По-специално, последните две точки са фактори, върху които инвеститорите ще продължат да се фокусират и през второто тримесечие на 2014 г., заедно с факторите, осигуряващи положителна икономическа инерция. В нашия базов сценарий за конфликта между Русия и Украйна ние очакваме санкции от Запада към Русия, но не предвиждаме остро икономическо ембарго от едната или другата страна. В тази среда ние виждаме нашите прогнози за БВП за тази година добре подкрепени и без промяна на ниво от 1.5% Еврозоната и 2.5% за САЩ“, започва прегледа си в последната публикация “Стратегии за глобалните пазари”, Валентин Хофщетер, Директор Облигационни пазари и валутни анализи в Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ).

7.97% фиксирана лихва за първата година за потребителски кредити в промоционална кампания на Райфайзенбанк

Райфайзенбанк (България) стартира промоционална кампания за нови потребителски кредити, по време на която клиентите могат да се възползват от по-ниски лихви за кредити до 35 000 лв. Годишният лихвен процент е фиксиран за първата година на 7.97% за кредити със срок на изплащане до 7 години и 8.97% за срок над 7 г. За остатъчния период лихвата се формира на базата на 6-месечен SOFIBOR плюс надбавка. Максималният срок на изплащане е до 10 години като кредитите могат да бъдат погасени предсрочно по всяко време без такса.

Валутни курсове
CCY BID ASK Tnd
Вижте още
CHF/BGN 1.583 1.623
EUR/BGN 1.950 1.959
GBP/BGN 2.346 2.404
USD/BGN 1.397 1.433