Новини

RSSRSS

Райфайзенбанк: Положителен растеж за 2014 г., въпреки спада на индустрията, строителството и вътрешната търговия към ноември 21.01.2015

Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с коментар на данните, налични към средата на януари. Анализаторите на банката отчитат, че към ноември се наблюдава спад както на индустриалното производство и строителството, така и на вътрешната търговия.

Райфайзенбанк: Отново вътрешното търсене задвижи ръста на БВП 23.12.2014

Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с коментар на данните, налични към средата на декември.

Райфайзенбанк открива нов офис в София 22.12.2014

Нов офис на Райфайзенбанк

Райфайзенбанк откри нов офис в София, намиращ се на ул. Граф Игнатиев 41А, в идеалния център на столицата. По време на официалното откриване днес, лентата на новия клон бе прерязана от изпълнителния директор на банката Ани Ангелова и Тихомир Костов, регионален ритейл мениджър на „София Изток и Югозападен регион“. Заедно с новооткрития офис Райфайзенбанк вече обслужва клиентите си в столицата чрез мрежа от 42 офиса, а клоновете й в цялата страна станаха 154.

Райфайзенбанк предлага Skype консултации в модернизиран Жилищен център 18.12.2014

Обновен Жилищен център на Райфайзенбанк и агенцията за недвижими имоти Райфайзен Имоти заработи в София. Той се намира на пл. "Света Неделя" 5. В него клиентите могат да се възползват от комплексно обслужване при сделки с недвижими имоти, като освен професионална консултация от експерт Жилищно кредитиране, могат да ползват и богат набор услуги, които предоставя Райфайзен Имоти.

Централна Европа на бързата писта 17.12.2014

Картината в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) продължава да е различна в отделните региони, като Централна Европа изпреварва останалите. За 2015 г. очакванията са за ръст на БВП в Полша от 3.5%, в Словакия - 2.5%, Чехия - 2.4%, Унгария - 2.3% и дори Словения с 2%. В Югоизточна Европа определяща е Румъния с прогнозен ръст от 2.7%, докато повечето от страните в региона като Сърбия и Хърватия, продължават да са в стагнация.

The Banker определи РБИ за Банка на годината за осми път 28.11.2014

С тази награда РБИ вече е с всички четири важни награди за най-добра банка в Централна и Източна Европа. Пет дъщерни банки на РБИ получиха наградата банка на годината 2014 г.

Райфайзенбанк: Спад в индустрията, строителството расте 26.11.2014

Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с коментар на данните, налични към средата на ноември.

Райфайзенбанк предлага здравна застраховка за цялото семейство 25.11.2014

Райфайзенбанк предлага на своите клиенти възможност да сключат здравна застраховка "Здраве всеки ден" на УНИКА България, която да е валидна вече и за цялото семейство. Застрахователният пакет гарантира за всички в семейството финансова подкрепа при наложителен престой в болнично заведение при изгодни условия.

Мобилните банкери на Райфайзенбанк вече 10 години успешно предлагат банкови и застрахователни продукти и услуги 24.11.2014

Агентската мрежа на Райфайзенбанк отбелязва своята десета годишнина. Мобилните банкери са професионална мрежа от банкови консултанти, които работят с клиенти извън банков клон. Те осъществяват продажби на продукти за физически лица – потребителски и ипотечни кредити, кредитни и дебитни карти, застраховки, и не оперират с пари в брой.

Трудна среда през първите три тримесечия на 2014 г.: Райфайзен Банк Интернешънъл с консолидирана печалба от 225 млн. евро 20.11.2014

За първите три тримесечия на 2014 г. Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) отчете печалба преди данъци от 502 млн. евро, което представлява спад от 28% или 194 млн. евро на годишна база. Отчетният период бе доминиран от геополитическо напрежение в Украйна и нови трудности за банковия сектор в Унгария.