Новини

RSSRSS

Райфайзенбанк предлага Skype консултации в модернизиран Жилищен център 18.12.2014

Обновен Жилищен център на Райфайзенбанк и агенцията за недвижими имоти Райфайзен Имоти заработи в София. Той се намира на пл. "Света Неделя" 5. В него клиентите могат да се възползват от комплексно обслужване при сделки с недвижими имоти, като освен професионална консултация от експерт Жилищно кредитиране, могат да ползват и богат набор услуги, които предоставя Райфайзен Имоти.

Централна Европа на бързата писта 17.12.2014

Картината в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) продължава да е различна в отделните региони, като Централна Европа изпреварва останалите. За 2015 г. очакванията са за ръст на БВП в Полша от 3.5%, в Словакия - 2.5%, Чехия - 2.4%, Унгария - 2.3% и дори Словения с 2%. В Югоизточна Европа определяща е Румъния с прогнозен ръст от 2.7%, докато повечето от страните в региона като Сърбия и Хърватия, продължават да са в стагнация.

The Banker определи РБИ за Банка на годината за осми път 28.11.2014

С тази награда РБИ вече е с всички четири важни награди за най-добра банка в Централна и Източна Европа. Пет дъщерни банки на РБИ получиха наградата банка на годината 2014 г.

Райфайзенбанк: Спад в индустрията, строителството расте 26.11.2014

Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически обзор с коментар на данните, налични към средата на ноември.

Райфайзенбанк предлага здравна застраховка за цялото семейство 25.11.2014

Райфайзенбанк предлага на своите клиенти възможност да сключат здравна застраховка "Здраве всеки ден" на УНИКА България, която да е валидна вече и за цялото семейство. Застрахователният пакет гарантира за всички в семейството финансова подкрепа при наложителен престой в болнично заведение при изгодни условия.

Мобилните банкери на Райфайзенбанк вече 10 години успешно предлагат банкови и застрахователни продукти и услуги 24.11.2014

Агентската мрежа на Райфайзенбанк отбелязва своята десета годишнина. Мобилните банкери са професионална мрежа от банкови консултанти, които работят с клиенти извън банков клон. Те осъществяват продажби на продукти за физически лица – потребителски и ипотечни кредити, кредитни и дебитни карти, застраховки, и не оперират с пари в брой.

Трудна среда през първите три тримесечия на 2014 г.: Райфайзен Банк Интернешънъл с консолидирана печалба от 225 млн. евро 20.11.2014

За първите три тримесечия на 2014 г. Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) отчете печалба преди данъци от 502 млн. евро, което представлява спад от 28% или 194 млн. евро на годишна база. Отчетният период бе доминиран от геополитическо напрежение в Украйна и нови трудности за банковия сектор в Унгария.

Райфайзен Лизинг отбелязва десетата си годишнина. Дружеството е сред трите най-големи компании на пазара 13.11.2014

Райфайзен Лизинг България ООД отбелязва своята десета годишнина. Дружеството е основано през 2004 г. с акционери Райфайзен Лизинг Интернешънъл ГмбХ и Райфайзенбанк (България) ЕАД. През 2005 г. пазарният му дял по отношение на лизинговия портфейл възлиза на 4.20%, а към юни 2014 г. той вече е 9.3%. По отношение на генерирания нов бизнес Райфайзен Лизинг е с пазарен дял от 10.5% към 30 юни 2014 г.

Райфайзенбанк получи одобрение от български и международен регулатор да прилага вътрешен рейтингов подход за кредитен риск 11.11.2014

Райфайзенбанк (България) ЕАД получи одобрение за прилагане на вътрешнорейтингов подход за кредитен риск при кредити за домакинства, предприятия и институции, като става първата банка у нас, получила подобно одобрение за толкова широк обхват на покритие.

Започва шестата дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш”. Благотворителната платформа за онлайн дарения е отворена от днес 05.11.2014

Дарителска кампания

За шеста поредна година Райфайзенбанк стартира дарителската кампания “Избери, за да помогнеш” с нови 25 общественозначими проекти в областите здравеопазване, социална сфера, култура и образование, и опазване на околната среда.