Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Банк Интернешънъл

  Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) е част от австрийската банкова група Райфайзен (РБГ), най-голямата и силна банкова група в страната по отношение на балансовото число.

  РБГ представлява близо четвърт от целия австрийски банков пазар. С нейните 434 автономни, локални банки Райфайзен, РБГ има най-гъстата мрежа от банки в страната с близо 1,500 офиса. Служителите на РБГ в Австрия наброяват около 29 000 души.

  РБГ има тристепенна структура, включваща автономните местни банки Райфайзен, регионалните Райфайзен банки в отделните провинции и РБИ като главна институция. Автономните местни банки Райфайзен са частни кооперативни банки и притежават регионалните Райфайзен банки в съответната провинция, а те на свой ред са основните акционери в РБИ.

  Първа степен

  434-те автономни банки Райфайзен, действащи на локално ниво с техните около 1500 офиса, заедно с регионални банки и специализирани компании съставляват широка и всеобхватна мрежа от финансови институции. Автономните, действащи на регионално ниво Райфайзен банки са универсални банки, предлагащи банкови услуги като в същото време са собственици на регионални Райфайзен банки в съответната провинция.

  Втора степен

  Осемте регионални Райфайзен банки (Raiffeisen Landesbanken и Raiffeisenverband) осигуряват ликвидност и предлагат централизирани услуги на автономните, локално действащи Райфайзен банки, в зависимост от тяхната дейност. Въпреки че тяхната функция в РБГ е ясно определена, техните бизнес операции не се ограничават на географски принцип. Регионалните Райфайзен банки са независими универсални банки и основни акционери в РБИ.

  Трета степен

  РБИ е централна институция за регионалните Райфайзен банки, както и за свързаните с тях кредитни институции и изпълнява централизирани функции.

  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка Австрия, както и Централна и Източна Европа за свой вътрешен пазар. 13 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

  Общо около 47,000 служители на групата обслужват 16.7 млн. клиенти чрез около 2 000 офиса, повечето от които в региона на Централна и Източна Европа.

  Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен притежават около 58.8% от акциите на РБИ, а останалите се търгуват свободно.

  Една от най-големите банкови групи в ЦИЕ

  РБИ функционираше активно в ЦИЕ дори преди началото на процесите на политическа трансформация в региона и преди падането на Желязната завеса: още през 1986 г. беше основана първата дъщерна банка в Унгария. Така банката натрупа повече от 30 години опит в региона.

  Нишов играч на международните пазари

  В подкрепа на своите бизнес начинания, РБИ оперира с представителни офиси в избрани локации в Азия и Западна Европа.

  Дъщерни банки на групата

  Дъщерни банки на групата оперират в следните пазари в Централна и Източна Европа:

  СтранаДъщерна компания
  Албания Raiffeisen Bank Sh.a.
  Беларус  Priorbank, OAO
  Босна и Херцеговина Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina
  България Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD
  Унгария Raiffeisen Bank Zrt.
  Косово Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C.
  Полша Raiffeisen Bank Polska S.A.
  Румъния Raiffeisen Bank S.A.
  Русия ZAO Raiffeisenbank
  Сърбия Raiffeisen banka a.d.
  Словакия Tatra banka, a.s.
  Украйна VAT Raiffeisen Bank Aval
  Хърватска Raiffeisenbank Austria d.d.
  Чехия Raiffeisenbank a.s.

  Контакти

  Райфайзен Банк Интернешънъл

  Raiffeisen Bank International AG

  Am Stadtpark 9, A-1030 Vienna

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.