Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към април 2015

  04.05.2015

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   
  • Наблюдава се ръст на индустриалното производство и вътрешната търговия през февруари, докато строителството продължи да се свива, макар и със забавен темп.   
  • През март индексът на потребителските цени за втори пореден месец показва месечна инфлация, което потвърждава очакванията, че през 2015 г. дефлационната тенденция ще бъде пречупена.
  • Първите два месеца на 2015 г. показват по-бърз ръст на държавните приходи пред държавните разходи. Спрямо предходния февруари държавният дълг отчита нарастване с 5.8 млрд. лв. или с 38.6%, като ръстът на външния дълг е по-значителен, отколкото на вътрешния.   
  • Не само текущата, но и финансовата сметка на платежния баланс бе отрицателна през февруари. В структурата на текущата сметка не настъпиха промени: салдата на услугите и трансферите бяха положителни, а тези на доходите и търговията със стоки - отрицателни.
  • Валутният борд е стабилен и със солидно покритие на паричната база с валутни резерви.
  • Отново се наблюдава значителен спад на кредитите, докато депозитите продължават да растат. Средните номинални лихви и при кредитите, и при депозитите бележат спад на месечна база през февруари.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.