Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към октомври - 2015

  30.10.2015

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   
  • През август се наблюдава ръст на индустриалното производство, докато вътрешната търговия и строителството се свиват, въпреки ръста при продажбите на автомобили и в сегмента на гражданското и инженерното строителство.
  • След нулева инфлация през август индексът на потребителските цени регистрира 0.1% месечна дефлация през септември. От началото на годината до края на септември се натрупа дефлация от 0.5%.
  • Към края на август 2015 г. държавният бюджет акумулира значителен излишък от 622.0 млн. лв., за разлика от същия период на 2014 г., когато той отчете солиден дефицит от 1.3 млрд. лв.
  • Текущата сметка на платежния баланс достигна 478.2 млн. евро през август, при стойност от 502.0 млн. евро за същия период на 2014 г.
  • Преките инвестиции намаляват до 51.3 млн. евро през август (209.4 млн. евро за август 2014 г.). С натрупване за осемте месеца те са 965.4 млн. евро, което също е по-малко от нивото им през 2014 г. (1.2 млрд. евро).
  • Валутният борд е стабилен и с растящо покритие на паричната база с валутни резерви.
  • Отново се наблюдава спад на кредитите, докато депозитите продължават да растат. Средните номинални лихви и при кредитите, и при депозитите те се задържат на нивата си от юли.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.