Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към юли - 2015

  23.07.2015

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   
  • През май се наблюдава ръст на индустриалното производство и вътрешната търговия, докато строителството продължи да се свива, въпреки ръста в сегмента на гражданското и инженерното строителство.
  • След три месеца с инфлация през май индексът на потребителските цени регистрира 0.2% месечна дефлация. Въпреки това от началото на годината до края на май се натрупа инфлация от 0.7%.
  • Към края на май 2015 г. държавният бюджет акумулира значителен излишък от 1.1 млрд. лв., за разлика от същия период на 2014 г., когато той отчете солиден дефицит от 888.6 млн. лв.
  • Текущата сметка на платежния баланс премина в положителна през май. В структурата й салдата на търговията и трансферите се подобриха на годишна база, докато тези на услугите и дохода по-слабо се влошиха. През май преките чуждестранни инвестиции бяха по-малко от нивото им година назад, което важи и за натрупаните преки инвестиции от началото на 2015 г.
  • Валутният борд е стабилен и с растящо покритие на паричната база с валутни резерви.
  • Отново се наблюдава спад на кредитите, докато депозитите продължават да растат. Средните номинални лихви и при кредитите, и при депозитите бележат спад на месечна база през май.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.