Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към април - 2016 г.

  17.05.2016

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   
  • Наблюдава се ръст на индустриалното производство и вътрешната търговия през февруари, докато строителството продължи да се свива, макар и със забавен темп.  
  • През февруари индексът на потребителските цени показва месечна дефлация, като се очаква, че през втората половина на 2016 г. дефлационната тенденция ще бъде пречупена.
  • Първите два месеца на 2016 г. показват бърз ръст на държавните приходи и спад при държавните разходи. Спрямо предходния февруари държавният дълг отчита нарастване с 946.0 млрд. лв. или с 8.9%, като ръстът на външния дълг е значителен, докато вътрешният намалява.   
  • Текущата сметка на платежния баланс бе отрицателна през февруари, докато финансовата сметка положителна. В структурата на текущата сметка не настъпиха промени: салдата на услугите и вторичния доход бяха положителни, а тези на първичния доход и търговията със стоки - отрицателни.
  • Валутният борд е стабилен и със солидно покритие на паричната база с валутни резерви
  • Отново се наблюдава спад на кредитите, докато депозитите продължават да растат. Средните номинални лихви задържаха нивата от януари.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.