Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към януари - 2016

  28.01.2016

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   
  • През ноември се наблюдава ръст на индустриалното производство и вътрешната търговия, докато строителството продължи да се свива, въпреки ръста в сегмента на гражданското и инженерното строителство.   
  • След дефлация за ноември, през декември индексът на потребителските цени показва нулева инфлация. От началото на 2015 г. до края на декември се натрупа дефлация от 0.4%.
  • В края на ноември 2015 г. държавният бюджет очаквано показа излишък от 406.4 млн. лв., който е значително по-малък от дефицита за същия период на 2014 г., когато той достигна 1.6 млрд. лв.   
  • Текущата сметка на платежния баланс бе отрицателна за ноември. В структурата й салдата на търговията, вторичния доход и услугите се влошиха, докато тези на първичния доход се подобриха. За периода януари - ноември преките чуждестранни инвестиции в страната бяха с 250.6 млн. евро повече от нивото им година назад.
  • Валутният борд е стабилен и с растящо покритие на паричната база с валутни резерви.
  • Наблюдава се ръст при кредитирането и депозитите. Средните номинални лихви при кредитите спадат на месечна база, докато при депозитите те се задържаха на константно ниско ниво през ноември.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.