Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към юли - 2016 г.

  01.08.2016

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   
  • През май 2016 г. се наблюдава спад на индустриалното производство, строителството и вътрешната търговия в сравнение с май миналата година.
  • Индексът на потребителските цени регистрира нулева месечна инфлация през май, а от началото на годината се натрупа дефлация от 1.0%.
  • Държавният бюджет акумулира рекорден излишък от 2.8 млрд. лв. до май 2016 г., повече от същия период на 2015 г., когато той отчете излишък от 1.1 млрд. лв.
  • Текущата сметка на платежния баланс премина в положителна през май. В структурата й салдото на първичния доход се подобри, докато салдата на външната търговия, услугите и вторичния доход се влошиха. През май преките чуждестранни инвестиции бяха повече от нивото им година назад.
  • Валутният борд е стабилен и с растящо покритие на паричната база с валутни резерви.
  • Отново се наблюдава спад на кредитите на годишна база, докато депозитите продължават да растат. Средните номинални лихви и при кредитите, и при депозитите бележат спад на месечна база през май.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.