Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към април - 2017г.

  27.04.2017

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   
  • Наблюдава се ръст на индустриалното производство и вътрешната търговия през февруари, докато строителството продължи да се свива, макар и със забавени темпове.
  • През март индексът на потребителските цени показа месечна дефлация от 0.5%, но от началото на годината се натрупа инфлация от 0.8%, като се очаква тя да се засили поради увеличените цени на газта от 1 април.
  • Въпреки бюджетния излишък за първите два месеца на 2017 г. държавните приходи нарастваха по-бавно от държавните разходи.
  • Спрямо предходния февруари държавният дълг отчете нарастване с 3.6 млрд. лв. или с 15.7% на годишна база, като ръстът на външния държавен дълг бе значителен, докато вътрешният намаля.
  • Текущата сметка на платежния баланс бе отново положителна през февруари. В структурата й салдата на услугите, първичния и вторичния доход бяха положителни, а балансът на търговията със стоки - отрицателен.
  • Валутният борд е стабилен, със солидно покритие на паричната база с валутни резерви.
  • Отново бе наблюдаван годишен ръст на кредитите и депозитите. Средните номинални лихви се задържаха приблизително на нивата си от януари.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.