Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към декември 2018

  28.12.2018

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   

  Акценти

  • По последни данни, към октомври индустриалната продукция нарасна с 3.1% спрямо октомври 2017 г. В нейните рамки преработващата промишленост се увеличи с 4.8%, докато добивната промишленост и производството на енергия се свиха, съответно с 6.3% и 3.8%.
  • Строителството също отбеляза ръст от 4.0% през октомври, спрямо същия месец на 2017 г., след два месеца на спад. Повишението бе в резултат на увеличение и при сградното, и при инженерното строителство, съответно с 3.5% и 4.6%.
  • Месечната дефлация за ноември беше 0.1%, след инфлация от 0.7% за октомври и 0.3% за септември. От началото на годината до ноември се натрупа инфлация от 2.7%.
  • Държавния бюджет достигна значителен излишък от 2.8 млрд. лв. към октомври, дължащ се на сериозен ръст на приходите, въпреки високото увеличение и на разходите.
  • Покритието на паричната база с валутни резерви е високо. Валутния борд и банковата система остават стабилни.
  • Кредите регистрираха годишен ръст от 7.1% към ноември, като кредитите към бизнеса се увеличиха с 5.2%, а тези към домакинствата значително нараснаха с 10.0%.
  • Депозитите  отчитат годишен ръст от 8.1% към ноември, като депозитите на фирмите нараснаха с 6.7%, докато при домакинствата този ръст бе 8.8%.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.