Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към декември 2019 г.

  20.12.2019

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   

  Акценти

  • По последни данни, към октомври индустриалната продукция нарасна с 1.7% спрямо октомври 2018 г. В нейните рамки добивната промишленост се увеличи с 9.4%, преработващата промишленост реализира растеж от 2.5%, а производството на енергия се сви с 6.8%.
  • Строителството очаквано отбеляза по-солиден годишен ръст от 3.2% през октомври. Повишението бе резултат от увеличение с 8.0% на сградното строителство и от понижение при гражданското и инженерно строителство с 2.7%.
  • Месечната инфлация за октомври беше 0.8%, след дефлация от 0.3% за септември. От началото на годината до октомври се натрупа умерена инфлация от 2.5%.
  • Държавният бюджет достигна значителен излишък от 1.1 млрд. лв. към октомври, дължащ се на сериозен ръст на приходите, на фона и на увеличаващи се разходи.
  • Покритието на паричната база с валутни резерви остава високо. Валутният борд и банковата система са стабилни.
  • Кредитите регистрираха годишен ръст от 6.9% към октомври, като тези към бизнеса се увеличиха с 5.2%, а кредитите към домакинствата значително нараснаха с 9.4%.
  • Депозитите отчитат годишен ръст от 8.3% към октомври, като депозитите на фирмите нараснаха с 7.0%, докато при домакинствата прирастът бе 8.9%.
   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.