Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Икономически обзор към септември 2019 г.

  01.10.2019

  Райфайзенбанк (България) ЕАД преустановява изпращането на Месечния икономически обзор по електронна поща.

   

  Акцент

  Анкетите на НСИ сред отраслите на икономиката от края на август показват спад на общия показател за бизнес климата спрямо юли, като стопанската конюктура се оценява като неблагоприятна.

  В промишлеността оценките на предприемачите за състоянието на предприятията се премества от "по-добро" на "задоволително", но очакванията им за производствената активност през следващите три месеца са благоприятни. Несигурната икономическа среда и недостига на работна сила са главните проблеми в сектора. Оценките на строителните предприемачи за състоянието на предприятията и за активността в бранша през следващите три месеца са резервирани. Според тях пречка за развитието на строителството е недостигът на работна ръка, конкуренцията и несигурната икономическа среда.

  Търговците на дребно споделят също по-умерени оценки за състоянието и перспективите пред бизнеса си. Като главни фактори, затрудняващи дейността им, те посочват конкуренцията, недостатъчното търсене и несигурната икономическа среда. От своя страна индикаторът за бизнес-климата в сектора на услугите съшо се понижава, като очакванията на мениджърите за следващите три месеца са умерени. Конкуренцията в бранша, несигурната икономическа среда и недостига на работна сила се посочват като най-сериозни пречки за бизнеса с услуги. Всички сектори предвиждат запазване равнището на продажните цени през следващите три месеца.

   

  Райфайзен Рисърч, Виена

  Тримесечен икономически обзор за България и още над 250 публикации на английски и немски език с информация за 24 държави и повече от 150 компании се публикуват на официалната интернет страница на Райфайзен Рисърч.

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.