Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Пазарен бюлетин за 6.04.2015 г.

  06.04.2015
   

  Валутни пазари

  Единната валута регистрира рязко повишение спрямо щатския долар в петък след по-лошите данни за новосъздадените работни места в американската икономика. Двойката отвори при цена от 1.0879 и малко преди затварянето, посоката тръгна рязко нагоре, финиширайки при цена от 1.1018. Според анализатори в случай, че възходящата тенденция от средата на март продължи, вероятно ще има пробив на първата съпротива при 1.1050. Днес финансовите пазари са с фокус: Безработица в Испания (10:00 ч), Бизнес активност в Канада (17:00 ч), Активност в сектора на услугите в САЩ (17:00 ч). На този фон GBP BGN се търгува на цени от 2.6600/20, а златото за 1217 долара за тройунция. Дневните технически нива на съпротива са 1.1030, 1.1050 и 1.110, а тези на подкрепа 1.0960,1.0930 и 1.0900.

  Дългови пазари

  Трежъритата са на двумесечно дъно след лошите данни за пазара на труда в САЩ. В момента повечето пазарни участници очакват повишаване на лихвените нива най-рано през декември след като американската икономика добави най-малко работни места от 2013 г. насам. Бенчмарковите Трежърита спаднаха със 7 б.т. до нива от 1,84%. Днес е вторият ден на католическия Великден и повечето борси и пазари на ДЦК са затворени. Очаква се утре търговията да бъде възстановена и да има публикации на значими макроикономически данни в Европа и САЩ като PMI индексите.

  Пазари на акции

  Основните капиталови пазари в Европа и САЩ останаха затворени през петъчния ден поради честването на католическия Великден. Търговия имаше само с фючърси върху индекси в САЩ при много ниска ликвидност. Те отчетоха спад на фона на лошите данни за новонаетите служители в САЩ, като се очаква този негативен ефект да се пренесе и в откриващата сесия в понеделник. Азиатските пазари тази сутрин затвориха на разнопосочна територия. В Япония основните индекси отчетоха спад с по около 0,20%, докато южнокорейските акции приключиха деня на положителна територия. В България борсова сесия също не се проведе, като БФБ ще остане затворена и през днешния ден. Това важи и за основните пазари в Западна и Централна Европа.

   

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.