Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) АД – най-големият инвеститор в облигационната емисия на община Варна

  15.10.2002
   

  Райфайзенбанк (България) АД изкупи повече от 42 % (1,266,000 Евро) от общия номинал тригодишни облигации, предложени от община Варна при проведеното частно пласиране на емисията. С инвестицията си Банката се превърна в най-големият институционален инвеститор в тази емисия, което още веднъж утвърждава водещата роля на Райфайзенбанк на българския капиталов пазар.

  За Райфайзенбанк общинските облигации са от изключително значение като алтернативен дългов инструмент за финансиране. Не случайно Банката беше сред основните инвеститори в първия еврооблигационен заем на община София, емитиран преди 3 години. Райфайзенбанк планира да участва активно в по-нататъшното развитие на този нов сегмент на българския капиталов пазар. Райфайзенбанк (България) АД е един от водещите посредници в търговията с дългови книжа, като интересът на нейните институционални и частни клиенти към този тип инструменти нараства все повече.

  Наред с интереса си към общинския облигационен пазар Райфайзенбанк (България) АД е основен участник и в пазара на ипотечни облигации, като в същото време планира множество проекти във връзка с емитирането на корпоративни облигации за свои клиенти. За Банката това е следващата важна стъпка към постигането на по-голямо разнообразие в областта на емитирането и търговията с дългови инструменти в местна и чуждестранна валута на българския капиталов пазар.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.