Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк увеличи кредитния си портфейл с 84%

  03.12.2002
   

  Райфайзенбанк (България) АД увеличи с 84 % размера на кредитите, отпуснати на клиенти от началото на годината. Към момента кредитният портфейл на банката достига 427,9 милиона лева и продължава да нараства. През декември се очаква да бъдат отпуснати още 40 милиона лева. Това прави Райфайзенбанк един от най-големите кредитори на българския пазар.

  Ръстът се дължи най-вече на увеличението на кредитите за настоящи клиенти, привличането на нови големи и средни компании, както и на наскоро стартиралата програма за микрокредитиране. От началото на октомври са одобрени кредити за малки и микро фирми за над 1 милион лева, което значително надхвърля предварително планираното. Сегментът на дългосрочни кредити за финансиране на инвестиции е най-бързо развиващият се в кредитния портфейл на банката. Въпреки значителния ръст, качеството на кредитния портфейл остава отлично.

  Оперативната печалба на Райфайзенбанк за първите 11 месеца на 2002 г. достигна 13,9 милиона лева, което представлява ръст от 222 % в сравнение със същия период на миналата година.

  Следващата седмица в Монтана банката ще открие своя 30-ти офис, с което ще приключи разширяването на клоновата си мрежа за 2002 година.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.