Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) ЕАД учредява лизингово дружество

  29.12.2003
   

  На 11.12. 2003г. Райфайзенбанк (България) ЕАД и Райфайзен Лизинг Интернешънъл, и двете дъщерни дружества на Райфайзен Централбанк - Виена (РЦБ) взеха решение за учредяване на съвместното дружество Райфайзен Лизинг България ООД, което цели да посрещне нарастващите потребности от лизингово финансиране в България. Учредяването на дружеството е резултат и от значителния икономически растеж на България през последните години.
  Райфайзен Лизинг България ООД ще функционира като универсална лизингова компания и ще предлага голямо разнообразие от лизингови схеми със специална насоченост към финансовия лизинг. Дружеството е в процес на регистрация и се очаква да започне работа през втората половина на 2004 г. първоначално в София, а след това и в други големи градове в страната, в които банката има офиси.
  Според г-н Момчил Андреев, председател на УС на Райфайзенбанк (България) ЕАД, създаването на лизингово дружество е логична стъпка на Райфайзенбанк предвид нарастващото търсене на лизингови продукти и отличните пазарни позиции на банката в корпоративното банкиране, като по този начин банката разширява обхвата на услугите си и утвърждава позициите си на водеща финансова институция.

  Райфайзенбанк (България) ЕАД е основана през 1994 г. и е сред най-динамично развиващите се банки на българския пазар. От началото на 2003г. активите на банката нараснаха с 37,5%, като към ноември 2003г. са в размер на 413,7 млн. евро. През последната година персоналът на банката се увеличи с 26% и достигна 587 души. Спрямо миналата година броят на офисите в страната нарастна с 20% и към края на .м.ноември т.г. са 36. Райфайзенбанк (България) обслужва над 90 000 клиенти, малки и средни фирми, големи мултинационални компании и частни лица. За 10-те месеца на 2003 г. Райфайзенбанк увеличи пазарния си дял в кредитирането на фирми от 7% на 9% и е една от водещите в този сегмент. Към ноември 2003г. възвръщаемостта на собствения капитал след данъци на банката е в размер на 35,5%, което я нарежда сред най-печелившите институции в страната.

  Райфайзен Лизинг Интернешънъл - Виена е собственост на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг и Райфайзен Лизинг. Дружеството има 11 действащи лизингови филиала в Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Русия, Сърбия и Черна гора, Словакия и Словения. Предстои откриване на нови филиали в Босна и Херцеговина и Беларус. Очакваната печалбата на международната лизингова група през 2003 г. е около 20 млн. евро при активи възлизащи на около 1.4 милиарда евро.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.