Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) ЕАД усвои изцяло кредитната линия в размер на 10 млн. евро предоставена от ЕИБ

  23.09.2003
   

  На 08.08.2003 г. Райфайзенбанк (България) ЕАД усвои изцяло кредитната линия в размер на 10 млн. евро отпусната от Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ) за финансиране на инвестиционни проекти в страната.

  За по-малко от 9 месеца само по тази програма Райфайзенбанк предостави над 13 млн. евро на 9 български фирми за финансиране на техни дългосрочни проекти на обща стойност 22 млн. евро. Съгласно споразумението, подписано между двете банки през м. декември 2002 г., ЕИБ предостави половината средства за осъществяване на проектите, а допълнителното финансиране е собствен ресурс на Райфайзенбанк.

  Кредитополучателите са частни дружества от областта на хотелиерството и туризма, промишлеността, търговията и строителството. Средствата се отпускат при благоприятни лихвени условия и със срок до 7 години, включително гратисен период, съобразен със спецификата на проекта.

  Предоставянето на инвестиционни кредити по съвместната кредитна линия с ЕИБ е само едно от направленията за разширяване позициите на Райфайзенбанк на пазара на инвестиционни кредити. Към края на август 2003 г. банката е отпуснала за инвестиции в българската икономика над 110 млн. евро. Делът на този вид кредити е над 37 % от портфейла на Райфайзенбанк.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.