Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк постига рекордни резултати през 2002 г.

  20.05.2003
   

  През 2002 година Райфайзенбанк (България) АД отчете най-добрите резултати от стъпването си на пазара през 1994 г.

  Активите се увеличиха с 32.1% до 588.6 милиона лева. Кредитният портфейл нарасна с 90,6%, достигайки 442,3 милиона лева, което отреди на Райфайзенбанк трето място и 8,5% пазарен дял в корпоративното кредитиране. Към края на 2002 г. банката беше най-големият кредитор на държавните предприятия в страната.

  Експанзията в кредитирането се дължи най-вече на допълнително финансиране за съществуващи клиенти, привличането на нови големи и средни предприятия, както и на програмата за микрокредитиране с подкрепата на ЕБВР и ЕС, резултатите от която надхвърлиха предварителните очаквания на банката. Въпреки значителния ръст, качеството на кредитния портфейл остава изключително високо.

  Привлечените през 2002 година депозити също нараснаха с впечатляващите 55.6%, достигайки 404.4 милиона лева. Традиционно висок остана делът на депозитите от граждани. Използвайки добрите си взаимоотношения с клиентите–физически лица, банката предложи жилищни и потребителски кредити, които пазарът прие и оцени като изключително конкурентни и атрактивни.

  Печалбата на Райфайзенбанк нарасна със 183.3% до 5.1 милиона лева. Възвръщаемостта на капитала след данъци и провизии достигна рекордните за банката 19.24%, което е сред най-добрите резултати на българския пазар.

  Към края на 2002 г. офисите на банката достигнаха 30, а към момента са 32.

  Резултатите за първите три месеца на настоящата година затвърждават положителната тенденция в развитието на Райфайзенбанк България.

  Като цяло Райфайзен се утвърди като водещата международна банкова група в Югоизточна Европа с 350 клона и 6000 служители. В Босна и Херцеговина Райфайзенбанк е пазарен лидер, в Косово заема второ място, а в Хърватска, Сърбия и Румъния е сред най-големите банки на местните пазари.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.