Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  RZB Group отчита значителен ръст в печалбата

  04.09.2003
   

  RZB Group, банкова група ръководена от Райфайзен Централбанк – Австрия, постигна отлични резултати за първата половина на 2003 година и подобри финансовите си показатели въпреки икономическата криза в Еврозоната и отслабването на фондовите пазари.

  Активите на групата достигнаха 50.5 милиарда евро, което представлява ръст от 8.7% спрямо края на 2002 година. Този процент значително превишава средната стойност от 3.2% растеж на останалите австрийски банки. Активите на банката в Централна и Източна Европа се увеличиха с 13.1% и достигнаха 16.1 милиарда евро към юни 2003 година.

  Печалбата на Групата преди данъци за първата половина на 2003 година се увеличи с 40% спрямо края на миналата година до 165.9 милиона евро.

  Съотношението разходи/приходи се подобри с 3%, дължащи се на добрата възвращаемост на средствата, инвестирани в развитието и разширяването на мрежата в Централна и Източна Европа. Възвращаемостта на капитала преди данъци се увеличи от 12.3% на 14.9%, а възвращаемостта на активите се увеличи с 0.15%, достигайки 0.69%.

  "Райфайзен Централбанк – Австрия продължи да разширява клоновата си мрежа в развиващите се пазари на Централна и Източна Европа. Банките от групата Райфайзен са сред най-динамично разрастващите се финансови институции в съответните страни", заяви Уолтър Ротенщайнер, Председател на управителния съвет на Райфайзен Централбанк – Австрия. Групата присъства на 15 пазара в региона.

  Освен, че навлезе на Белоруския пазар и съумя да включи Priorbank в своята мрежа от Източноевропейски банки, Райфайзен Централбанк ускори интеграционните процеси и на други пазари. В резултат от сливането между двете банки от групата Райфайзен в Босна и Херцеговина беше създаде най-голямата банка в страната. В Косово, Американската банка на Косово, която Райфайзенбанк придоби миналата година, беше преименувана на Райфайзенбанк Косово.

  Активите на банките от групата Райфайзен в Централна и Източна Европа достигнаха 16.1 милиарда евро към 30 юни 2003 г., отчитайки ръст от 13.1% спрямо края на 2002 г.

  Банките от групата Райфайзен откриха 95 нови клона, с които общият им брой достигна 699, като в същото време броят на служителите се увеличи с 24% до 16,603.

  През първата половина на 2003 г. се запази тенденцията за динамичен растеж в сегмента банкирането на дребно. Броят на индивидуалните клиенти достигна 2.6 милиона - със 700,000 повече от края на миналата година.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.