Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Дойче Банк и Уест ЛБ организираха Средносрочен Синдикиран Заем от 75 милиона евро за Райфайзенбанк (България) ЕАД

  28.06.2004
   

  София, 22 Юни 2004 г. – Райфайзенбанк (България) ЕАД обяви подписването на средносрочен Синдикиран Заем в размер на 75 млн. евро, организиран от Дойче Банк и Уест ЛБ и синдикат от 16 други банки. Кредитът, първоначално обявен за 30 млн. евро, беше увеличен в резултат на успех постигнат по време на първоначалната и общата фаза. Райфайзен Централбанк Австрия издаде писмо за подкрепа за отпускането на двугодишният синдикиран заем, за който надбавката е 1,25% годишно.

  Кредитът е най-големият синдикиран заем, организиран досега за българска финансова институция. Важно е да се отбележи, че за България това е синдиката с най-голям брой кредитори – 18 банки.
  Банките, които участват в синдиката, са като следва:

  Водещи мениджъри
  Дойче Банк
  Уест ЛБ
  Ко-мениджъри
  Ерсте Банк
  Алфа Банк
  Банк Аустрия Кредитанщалт
  Байерише ЛБ
  Комерцбанк АГ
  Мизухо Корпотейт Банк Недерланд
  Вестдойче Геносеншафтс Централбанк еГ
  Мениджъри
  Американ Експрес Банк
  Англо Айриш Банк Корпорейшън
  Данске Банк
  Дрезднер Банк АГ
  Остерайхише Фолксбанкен АГ, Виена
  Ваковия Банк, Нешънъл Асосиейшън
  Цюрхер Кантоналбанк
  Баден-Вюртембергише АГ
  БРЕ Банк СА, Варшава

  Райфайзенбанк (България) ЕАД, 100% дъщерно дружество на Райфайзен Централбанк Австрия е седмата по активи банка в България. Райфайзенбанк (България) ЕАД е универсална търговска банка с клонова мрежа от 44 офиса в цялата страна. През 2003 г. кредитният портфейл на банката се увеличи с 50%, а депозитите от фирми и граждани отбелязаха ръст от 27%. Банката се нареди сред трите водещи банки – кредитори на реалния сектор и увеличи пазарния си дял във фирменото кредитиране до 9%.

  Активите на Райфайзенбанк (България) ЕАД към 31 декември 2003 г. са 433.1 милиона евро, основният капитал е 29,2 милиона евро. Възвращаемостта на капитала след данъчно облагане достигна 34%, при 10% за 2002, а съотношението разход/приходи беше редуцирано до 52% в сравнение с 60% през 2002.

  През първите пет месеца на 2004 г. Райфайзенбанк (България) ЕАД продължи динамичното си развитие, като в сравнение със същия период на миналата година, активите на банката нараснаха с 81,62% до 536,12 млн. евро, а печалбата след данъци се увеличи със 72,93% до 5,36 млн. евро. Кредитният портфейл на банката нарастна с 71,21% до 392,23 млн. евро, при запазване на много добро качество на активите. Депозитите от фирми и граждани отбелязаха ръст от 52,15 %, а съотношението разходи/приходи беше редуцирано до 46,78%.

  Информация за Дойче Банк

  Дойче Банк, с 864 милиарда евро активи и приблизително 68,500 служители, предлага финансови услуги на 13 милиона клиенти в 76 страни в света. Банката е водеща финансова институция, която предлага първокласни решения на своите глобални клиенти.

  Дойче Банк е сред световните лидери в корпоративното банкиране и търговията с ценни книжа, банковите операции, управлението на активи и частното банкиране.

  Информация за Уест ЛБ

  Уест ЛБ е една от най-големите банки в Германия, с активи на групата към 31 декември 2003 г. в размер на 256 милиарда евро. Тя е европейска банка, която оперира в международен мащаб, като в същото време е и централната институция за спестовните банки в Северен Рейн – Вествалия и Бранденбург. Тя е със рейтинг AA според SandP и Aa2 според Moody's. Уест ЛБ е 100% собственост на регионалната банка на Северен Рейн – Вествалия, регионални асоциации и Спестовната и Жиро Асоциации на Рейнленд и Вествалия-Липе.

  Стратегическият фокус на Уест ЛБ е насочен към предлагането на индивидуални финансови решения на своите клиенти, което им помага да реализират стратегическите си цели. Услугите на Уест ЛБ включват кредитни продукти, операции с валута и ценни книжа, капиталови продукти и управление на активи. Уест ЛБ е на 2-ро място в региона като агент и на 4-то място като водещ мениджър на синдикирани заеми.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.