Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Дойче банк и Уест ЛБ организират общ средносрочен синдикиран заем

  19.05.2004
   

  Дойче банк, Лондон и Уест ЛБ, Лондон в качеството си на номинирани Водещи Мениджъри и Агенти по записванията, успешно приключиха първоначалната фаза на първия Синдикиран Заем за Райфайзенбанк (България) ЕАД в размер на 30 милиона евро. В резултат на успеха на първоначалната фаза, размерът на заема беше увеличен на 50 милиона евро в общата фаза. Райфайзен Централбанк Австрия издаде писмо за подкрепа за отпускането на двугодишния синдикиран заем, за който надбавката ще бъде 1.25% годишно.

  В първоначалната фаза към номинираните Водещи Мениджъри се включиха: Алфа Банк АЕ, Байерише Ландесбанк, Комерцбанк АГ, Ерсте Банк и Вестдойче Геносеншафтс Централбатнк еГ.

  Райфайзенбанк (България) ЕАД, 100% дъщерно дружество на Райфайзен Централбанк Австрия е седмата по активи банка в България. Райфайзенбанк (България) ЕАД е универсална търговска банка с клонова мрежа от 39 офиса в цялата страна. През 2003 г. кредитният портфейл на банката се увеличи с 50%, а депозитите от фирми и граждани отбелязаха ръст от 27%. Банката се нареди сред трите водещи банки – кредитори на реалния сектор и увеличи пазарния си дял във фирменото кредитиране до 9%.

  Активите на Райфайзенбанк (България) ЕАД към 31 декември 2003 г. са 433.1 милиона евро, основният капитал е 29,2 милиона евро. Възвращаемостта на капитала след данъчно облагане достигна 34%, при 10% за 2002, а съотношението разход/приходи беше редуцирано до 52% в сравнение с 60% през 2002.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.