Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Международната Финансова Корпорация инвестира 200 млн. евро в Райфайзен Интернешънъл

  17.06.2004
   

  Кредитна линия за Беларус, Русия, Румъния и Украйна. Възможност за инвестиция в Райфайзен Интернешънъл.
  Международната Финансова Корпорация (МФК), инвестиционната компания от групата на Световната Банка, за финансиране на частния сектор, днес подписа споразумение с Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), за отпускането на 200 млн. евро за подкрепа на разрастването на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ (Райфайзен Интернешънъл),100% дъщерно дружество на РЦБ в Централна и Източна Европа. Половината от инвестицията на МФК ще бъде под формата на дългосрочни заеми на дъщерните дружества на Райфайзен Интернешънъл в Русия, Румъния, Беларус и Украйна. Другата половина предвижда опции за пряко инвестиране в капитала на Райфайзен Интернешънъл, ако е необходимо разрастване на Групата Райфайзен.
  “Ние сме горди да бъдем партньори на РЦБ и се радваме да подкрепим една от най-успешните банкови групи в региона. РЦБ започна да предлага банкови услуги на много неразработени пазари, когато нито една друга чуждестранна банка не искаше да инвестира в тях, а целта на МФК е да подпомага развитието на банковите услуги в такива страни. Разрастването и резултатите на РЦБ в тези региони говорят сами за себе си,” коментира Питър Уойки, Зам.-изпълнителен директор на МФК.
  “Ние приветстваме и ценим трайната подкрепа на МФК, нашият дългогодишен партньор в много предишни проекти. Днешният ден бележи важна стъпка към осъществяването на стратегията ни за отварянето на Райфайзен Интернешънъл към други инвеститори” сподели Валтер Ротенщайнер, Председател на УС на РЦБ и Президент на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл.
  Едуард Насим, Директор на МФК за Централна и Източна Европа добави: “Нашата инвестиция в Райфайзен Интернешънъл е важен стимул за банковия сектор в региона, особено в Източна Европа, където Райфайзен е с най-голямо присъствие.”
  “Перспективата за разрастване и реализиране на печалба в региона продължава да е отлична, и ние сме добре позиционирани, за да посрещнем предизвикателствата във всички наши ключови пазари. Подкрепата на МФК е ценен принос, който ще затвърди динамичното развитие на Райфайзен Интернешънъл в региона”, каза Херберт Степич, Зам.-Председател на УС на РЦБ и Председател на УС на Райфайзен Интернешънъл.
  Райфайзен Интернешънъл, 100% собственост на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), Виена, е компанията, контролираща дъщерните дружества на банката в Централна и Източна Европа. РЦБ е главната институция на най-голямата банкова група в Австрия - Райфайзен. Централна и Източна Европа е основен пазар на РЦБ, където чрез Райфайзен Интернешънъл, банката управлява мрежа от 15 дъщерни банки с повече от 800 клона и два представителни офиса, в 16 страни в региона. През септември 2003 г., сп.“The Banker” на групата “Файненшъл Таймс” връчи престижната награда “Банка на годината 2003” на РЦБ в Австрия и на нейните дъщерни банки в Беларус, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора и Словакия. През януари 2004 г. американското списание “Глобъл Файнанс” отличи РЦБ и дъщерните й банки в ЦИЕ с наградата - “Най-добра банка в Източна Европа и Централна Азия".
  Стратегията на МФК на ново възникващи финансови пазари в Европа е насочена в три посоки. Първо, МФК подкрепя развитието на ипотечното кредитиране и финансирането на малкия и среден бизнес, чрез банки и лизингови дружества. Второ, МФК работи за засилването на местните финансови институции, включително тези, на които им предстои приватизация, за развитието на банковите услуги и за увеличаване на възможностите за финансиране на местния бизнес. И накрая, в най-развитите пазари, МФК активно насърчава развитието на капиталовите пазари. Подкрепяйки банковата Група Райфайзен в региона, МФК до голяма степен допринася за развитието на всяка една от тези области.
  Мисията на МФК е да подкрепя значително инвестициите в частния сектор в развиващите се страни, да подпомага намаляването на бедността и подобряването на жизнения стандарт. МФК финансира инвестициите в частния сектор в развиващия се свят, мобилизира капитал на международните финансови пазари, помага на клиентите да подобрят поддържането на социалната и околната среда, осигурява техническа помощ и съвети за различни правителства и бизнес сдружения. От основаването си през 1956 г. до 2003 г., МФК е вложила повече от 37 млрд. долара собствени средства и е осигурила 22 млрд. долара в синдикации за 2 990 фирми в 140 развиващи се страни. В световен мащаб, инвестиционният портфейл на МФК, достигна 16,8 млрд. долара през 2003 г., като допълнителни 6,6 млрд. долара са заделени за участия в синдикирани заеми.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.