Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) ЕАД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) официално подписаха Рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в България, в размер на 20 милиона евроза Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ)

  05.03.2004
   

  На 5 март 2004 г. се състоя официалното подписване на Рамковото споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в България, между Райфайзенбанк (България) ЕАД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ). Кандидатурата на Райфайзенбанк, за ползването на кредитна линия в размер на 20 милиона евро, беше одобрена от Административният съвет на БРСЕ на 19 – 20 ноември 2003 г, с подкрепата на правителството на Република България. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти с цел създаване на допълнителни работни места и развитие на малкия и среден бизнес в България. БРСЕ ще предостави до 50% от средствата за осъществяване на проектите, а допълнителното финансиране ще бъде собствен ресурс на Райфайзенбанк. Финансирането ще бъде предоставяно при благоприятни лихвени условия на малки и средни предприятия (МСП), които работят в различни сектори на икономиката, имат до 500 работници или служители и по-малко от 75 млн. евро активи.
  Кредитната линия ще бъде усвоена на траншове. Първият ще бъде в размер на 10 млн. евро, за срок от 8 години и ще бъде получен непосредствено след подписването на Рамковото споразумение за финансиране.
  БРСЕ изразява особено удовлетворение от предоставянето на заема, който поставя начало на сътрудничеството между двете финансови институции – БРСЕ и РББГ. От 1998 г. до сега, БРСЕ е одобрила проекти в България за над 65 млн. евро, основно насочени към социални домове, борбата с наводненията и създаването на нови работни места в сектора на малките и средни предприятия.
  Новата кредитна линия от БРСЕ за финансиране на малкия и среден бизнес е поредна логична стъпка към разширяване работата на Райфайзенбанк в този пазарен сегмент. През 2003 г. банката успешно приключи усвояването на кредитни линии в размер на 20 милиона евро от Европейската Банка за Възстановяване и Развитие (ЕБВР) и Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ), насочени отново към подпомагане на МСП в България.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.