Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Лизинг България ООД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха Рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в България, в размер на 10 милиона евро

  20.04.2006
   

  Райфайзен Лизинг България ООД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха Рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в България. Кандидатурата на Райфайзен Лизинг България, за ползването на кредитна линия в размер на 10 милиона евро, беше одобрена от Административният съвет на БРСЕ, с подкрепата на Правителството на Република България. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия (МСП), които работят в различни сектори на икономиката, имат до 500 служители и по-малко от 75 млн. евро активи. Сред приемливите активи са машини, оборудване, тежкотоварни транспортни средства, строителна и селскостопанска техника и други, пряко ангажирани в основната дейност на лизингополучателите. Целта на финансирането от БРСЕ е да се създадат допълнителни работни места и да се стимулира развитието на малкия и среден бизнес в България. БРСЕ ще предостави до 50% от средствата за осъществяване на проектите.

  “За нас е изключително важен фактът, че след успешното предсрочно усвояване на кредитната линия, която Райфайзенбанк получи от Банката за Развитие към Съвета на Европа през 2004 година, още един член от Групата Райфайзен в България – Райфайзен Лизинг става партньор на тази международна институция”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД.

  БРСЕ изразява особено удовлетворение от предоставянето на заема, който поставя начало на сътрудничеството между двете финансови институции – БРСЕ и Райфайзен Лизинг България. От 1995 г. до сега, БРСЕ е одобрила проекти в България за над 120 млн. евро, основно насочени към здравната сфера, социални домове, борбата с наводненията и създаването на нови работни места в сектора на малките и средни предприятия.
  Новата кредитна линия от БРСЕ за финансиране на малкия и среден бизнес е поредна стъпка към разширяване присъствието на Райфайзен Лизинг България в този пазарен сегмент.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.