Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Най-голямата емисия корпоративни облигации на Пощенска банка беше успешно пласирана на дълговия пазар от водещия мениджър Райфайзенбанк

  08.08.2006
   

  Новите облигации с номинална стойност 33,750 млн. лева са най-голямата емисия на Пощенска банка до момента

  В края на юли 2006г. Райфайзенбанк (България) ЕАД успешно пласира емисия корпоративни облигации на Българска Пощенска Банка АД при условията на частно предлагане като водещ мениджър и поемател по сделката. Освен Райфайзенбанк (България) ЕАД, поематели по емисията са Булбанк, ТБ Алианц и ЗПАД „Алианц”. Емисията е с номинална стойност 33,750 милиона лева. Това е петата по ред емисия облигации на Пощенска банка и втората поред емисия корпоративни облигации на финансовата институция. Купонът е фиксиран в размер на 4,55% на годишна база, а срокът до падежа – 36 месеца.

  „Атрактивната цена на емисията бе постигната благодарение на високия инвестиционен рейтинг на Пощенска банка, равен на този на България – BBB от Fitch Ratings”, заяви Асен Ягодин, Изпълнителен директор на Пощенска банка. Той добави, че новата емисия ще бъде използвана за оптимизиране цената на привлечения ресурс от Банката, предвид силното търсене на кредити в местна валута – потребителски и ипотечни, в момента едни от най-бързоразвиващите се сегменти на пазара.

  Пощенска банка е сред най-динамично развиващите се финансови институции в България. Новата емисия корпоративни облигации на банката е резултат от нейната експанзия, подкрепена от активното генериране на нови идеи и продукти. Реализацията на новите инициативи се обезпечава чрез съответното гъвкаво финансиране. Добрият инвестиционен рейтинг на Пощенска банка и твърдата подкрепа от страна на основния й акционер EFG Eurobank (Гърция) дават необходимата основа за реализиране на емисия с такъв обем.

  От началото на годината Райфайзенбанк (България) ЕАД пое и пласира 9 облигационни емисии. Общият обем на облигационните транзакции, на които Райфайзенбанк е водещ мениджър надхвърли 66 милиона евро, което съответства на 59% пазарен дял.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.