Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Глобал Файнанс определи “Най-добрите Интернет банки в света” – Райфайзен спечели тринадесет награди. Райфайзенбанк (България) е «Най-добра интернет банка на потребителя» у нас

  15.11.2006
   

  Райфайзен бе определена за “Най-добра интернет банка на потребителя” в общо шест страни и “Най-добра корпоративна/институционална интернет банка” в четири държави

  На тазгодишните награди за “Най-добра интернет банка в света”, определяни от американското списание Глобал Файнанс, Австрийската банкова група Райфайзен и Групата РЦБ, оглавявана от Райфайзен Централбанк Австрия АГ бяха отличени в общо 13 категории, което ги прави най-успешните банкови групи в това международно съревнование.

  Победителите бяха определени от жури от световна величина, в което влизат експерти по интернет банкиране от Тата Инфотех Груп и редактори на Глобал Файнанс. Групата РЦБ и австрийската банкова група Райфайзен доминираха в категорията “Най-добра интернет банка на потребителя” в Австрия и в още 5 държави в Централна и Източна Европа, сред които и България. В Австрия и още 3 страни, РЦБ и дъщерните й банки в Централна и Източна Европа, бяха избрани за “Най-добра корпоративна/институционална интернет банка”, като РЦБ печели тази награда за шести пореден път. Групата РЦБ бе определена и за “Най-добра интернет банка на потребителя” в Централна и Източна Европа.

  Победителите бяха избрани основно по критериите яснота и постоянство в стратегията за интернет развитие, нарастване на броя на онлайн клиентите, разнообразието на продуктите, доказаното преимущество от развитието на интернет банкирането, включително на уеб дизайна и функционалността на сайтовете. Победителите в категориите (напр. “Най-добър онлайн Кеш Мениджмънт”) бяха определени на базата на успеха на техните уеб продукти и услуги. Церемонията по награждаването се състоя в Ню Йорк.

  РЦБ – водеща международна банкова група в Австрия и Централна и Източна Европа

  Постоянното търсене на нови възможност за използването на интернет е една от основните стратегии на Групата РЦБ и австрийската банкова група Райфайзен. “Райфайзен е ясно изразен пазарен лидер в интернет пространството в Австрия и постига забележително развитие въпреки вече достигнатите високи нива”, каза Валтер Ротенщайнер, Председател на УС на РЦБ. “Това важи и за Централна и Източна Европа. Тези награди са доказателство за високото качество на нашите онлайн услуги и ние сме горди, че това бе оценено от независимо жури” , допълни той.

  Голямо разнообразие от продукти, сигурност и удобство при работа

  РЦБ и Банковата група Райфайзен са водещи в интернет банкирането, поради голямото разнообразие от продукти, които предлагат – електронно банкиране, регионални пазари, кеш мениджмънт, платформи за електронно попечителство и инструменти за проучвания на капиталовите пазари. Освен възможността за използване на една платформа за много операции РЦБ има и предимството да бъде новатор, тъй като пусна тези продукти едновременно в Австрия и Централна и Източна Европа.
  Валтер Ротенщайнер оценява най-високо “сигурността” и “удобството при работа”: “Тъй като съм редовен потребител на интернет продуктите на Райфайзен и имам добър поглед върху тях, мога да кажа с удовлетворение, че колегите ни, които работят за интернет развитието, са достигнали същите високи стандарти, както и хората, занимаващи се с класическото банкиране.

  “Банките постоянно подобряват и разширяват своите онлайн–услуги, както за предлагат за физически лица, така и за корпоративни клиенти”, заяви Джозеф Д. Джарапуто, издател на Глобал Файнанс. “Високото ниво на развитие и функционалността ще поставят висока летва за бъдещите конкуренти, допълни той.

  Пълен списък на наградите, спечелени от Групата РЦБ:

  Награди по страни

  Най-добра интернет банка на потребителя

  • Австрия – Банковата група Райфайзен
  • България – Райфайзенбанк (България)
  • Чехия – Райфайзенбанк
  • Унгария – Райфайзен Банк
  • Словакия – Татра Банка
  • Русия - Райфайзенбанк Австрия

  Най-добри Корпоративни/Институционални Интернет банки

  • Австрия - РЦБ
  • Босна и Херцеговина – Райфайзен Банк Босна и Херцеговина
  • Хърватия – Райфайзенбанк Австрия
  • Сърбия – Райфайзен банка

  Регионални награди

  Корпоративни/Институционални

  • Най-добре интегриран Корпоративен/Институционален банков сайт (Европа - РЦБ
  • Най-добър корпоративен/институционален уеб-сайт дизайн – Райфайзен банка, Сърбия

  Най-добра интернет банка на потребителя

  • Централна и Източна Европа– РЦБ

  * * * * *

  Списанието Глобал Файнанс има офиси в Ню Йорк и Лондон и 50 000 абонати и повече от 250 000 читатели в близо 160 страни. Негови читатели са хората, взимащи решения в глобални компании и финансови институции. Освен това, Глобал Файнанс достига до повече от 8000 основни инвеститори, които контролират над 80% от всички активи.

  Райфайзен Централбанк Австрия АГ, (РЦБ) е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен, на най-силната банкова група. Тя е водеща корпоративна и инвестиционна банка в Австри. Централна и Източна Европа е основен пазар на РЦБ, където чрез публичната компания Райфайзен Интернешънъл, управлява водещата мрежа от банки в Централна и Източна Европа, с дъщерни банки и лизингови компании на 16 пазара в региона. Близо 2775 банкови офиса обслужват 11,7 млн. клиенти.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.