Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Интернешънъл обслужва 10 милиона клиенти в Централна и Източна Европа

  26.03.2006
   

  Фокусът върху развитието на клоновата мрежа и кредитирането на физически лица са основната причина за увеличението на клиентската база. Средно по 110 000 нови клиенти всеки месец

  Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ премина прага от 10 милиона клиенти в Централна и Източна Европа. По данни към края на февруари 2006г., банката обслужва над 10 милиона клиенти, като 99% процента от тях са физически лица (не са включени данните на руската Импексбанк, чието придобиване бе обявено в началото на февруари). В сравнение с края на 2004г., клиентите са нараснали с 5 милиона или 100%, като тук се включени и 3,4 милиона клиенти на украинската Банк Авал, придобита от Райфайзен Интернешънъл през октомври 2005г. В края на 2005г. клиентите на групата Райфайзен са наброявали 9,7 милиона, а броят им се увеличава средно със 110 000 нови клиенти месечно.
  Официалните годишни резултати за 2005г. на Райфайзен Интернешънъл ще бъдат публикувани на 30 март.

  “Фактът, че 110 000 нови клиенти в Централна и Източна Европа се обръщат към Райфайзен всеки месец е показателен за доверието към нас”, подчерта Херберт Степич, председател на УС на Райфайзен Интернешънъл. “Постоянно нарастващата клиентска база се дължи на усилията ни за развитие на клоновата мрежа и потребителското кредитиране”, допълни Арис Богданерис, член на УС на Райфайзен Интернешънъл, отговарящ за Банкирането на дребно. “Нашата цел е да продължим да увеличаваме броя на клиентите си с темп по-бърз от средния за пазара като цяло”, допълни той.

  Райфайзен Интернешънъл се фокусира върху банкирането на дребно през 1999г. В края на 2002г., компанията вече обслужва 1,9 милиона клиенти, а през 2003г. техния брой нарасна до 3,2 милиона, като по този начин общият ръст на клиентската база за периода 2002-2005г. достигна 72%.

  Банковият пазар на дребно в Централна и Източна Европа има дългосрочен потенциал за растеж. Кредитирането на физически лица е основен двигател на растежа в Централна и Източна Европа. Кредитите за домакинствата в региона са между 3,8% и 12,4% от Брутния вътрешен продукт, докато в Еврозоната те са с 50,2% от БВП.

  * * * * *

  Райфайзен Интернешънъл (РИ) управлява една от водещите мрежи от банки в Централна и Източна Европа с 16 дъщерни банки и множество лизингови компании на 16 пазара. Банката има свои представителни офиси и в Литва и Молдова. Райфайзен Интернешънъл е компанията, управляваща дъщерните дружества на Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ) в Централна и Източна Европа. РЦБ притежава 70% от дружеството, а останалите 30% се предлагат на Фондовата борса във Виена.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.