Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Интернешънъл придоби руската Импексбанк

  03.02.2006
   

  Банката има силни позиции в банкирането на дребно с клонове в цялата страна. Райфайзен става най-голямата чуждестранна банкова група в Русия

  Райфайзен Интернешънъл Банк Холдинг АГ придоби 100% от руската Импексбанк – деветата успешна придобивка от 2000г. насам. Транзакцията предстои да бъде одобрена от Руската Централна Банка и другите държавни органи в Русия и Австрия. Споразумението беше подписано през изминалата нощ във Виена. По този начин Райфайзен Интернешънъл ще стане най-голямата чуждестранна банкова група в Русия.
  Импексбанк е основана през 1993г. и е собственост на 7 руски компании. Нейният бизнес е фокусиран основно върху банкирането на дребно. Банката има 190 клона и 350 офиса в цялата страна. Към 30 юни 2005г., активите й възлизат на 1,2 млрд. евро, нетната печалба е 9 милиона евро, а персоналът й 4 320 души.

  “С това придобиване значително се засилва нашата позиция на регионалния пазар и в сегмента банкиране на дребно. Благодарение на вече развитата клонова мрежа на Импексбанк, ние ще можем да насочим нашите усилия изцяло върху привличането на нови клиенти – физически лица и Малки и средни предприятия, заяви Херберт Степич председател на УС на Райфайзен Интернешънъл.

  Цена на сделката: в рамките до 550 милиона долара

  Райфайзен Интернешънъл ще плати сумата по сделката на 2 транша. Първият - до 500 милиона долара, ще бъде преведен след излизането на официалните финансови резултати на Импексбанк за 2005г. Вторият транш – до 50 милиона долара – след одитираните финансови резултати за 2006г.

  Целенасочено и трайно присъствие в страните с висок потенциал за растеж

  Руският банков пазар е най-големият в Централна и Източна Европа. От януари до октомври 2005г. растежът на пазара е 39% и по отношение на активите възлиза на 263 млрд. евро. Очакванията в бъдеще са за още по-голям растеж, най-вече в сегментите банкиране на дребно и малки и средни предприятия.

  Най-голяма чуждестранна банкова група в Русия

  С придобиването на Импексбанк, Райфайзен Интернешънъл става най-голямата чуждестранна банкова група в Русия. Заедно Райфайзенбанк и Импексбанк, Райфайзен ще стане седмата по големина банка на 143 - милионния руски пазар, който от една страна е силно концентриран и в същото време фрагментиран. В страната са регистрирани повече от 1500 банки, като водещите 5 притежават 46,9% от активите на цялата банкова система (според данни от края на 2004г.).
  Райфайзен Интернешънъл е на руския пазар от 1997г., чрез дъщерната си банка ЗАО Райфайзенбанк Австрия, която заема 10 място по отношение на общите си активите, които към 30 юни 2005г. възлизат на 3 милиарда евро. Руската ЗАО Райфайзенбанк Австрия има 1 312 служители и 23 офиса.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.