Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) – “Най-добра банка на облигационния пазар в България”

  31.07.2006
   

  Райфайзен Интернешънъл – “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”

  За втора поредна година престижното британско финансово списание Euromoney определи Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ и нейната компания–майка Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) за “Най- добра банка в Централна и Източна Европа”.

  Освен наградата за ”Най-добра банка в Централна и Източна Европа”, дъщерните банки на Райфайзен Интернешънъл в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Сърбия и Украйна бяха определени за “Най-добра банка” на съответния пазар, РЦБ взе наградата за “Най-добра банка” в Австрия, а Райфайзенбанк (България) бе отличена като “Най-добра банка на облигационния пазар” в България.

  От Euromoney заявиха, че стратегията на Райфайзен Интернешънъл да стъпва първа на пазари, където мнозина се опасяват да навлязат, вече дава своите резултати. Наградите на списанието се определят от неговите редактори.
  “Успехът на Райфайзен, която спечели отличието за втора поредна година, до голяма степен се дължи на лидерската й позиция в експанзията на изток”, допълниха от Euromoney.
  Райфайзен Интернешънъл и РЦБ бяха “Най–добра банка в Централна и Източна Европа” и през 1999 и 2005г.

  Председателят на УС на Райфайзен Интернешънъл Херберт Степич заяви: “Тази престижна награда е признание за нашата стратегическа позиция и за новаторската ни роля в региона, доказателство за което са последните ни придобивания – Банк Авал в Украйна и Импексбанк в Русия, в резултат на което Райфазен се превърна в най-голямата западна банка в страните от ОНД”.

  Най-добра банка в Албания

  Райфайзен Банк бе определена за “Най-добра банка в Албания”, както и през 2005г. Тя беше придобита от Райфайзен Интернешънъл през 2004г. и е най-голямата банка в страната с 44% пазарен дял по привлечени депозити.

  Най-добра банка в Беларус

  Приорбанк бе отличена като “Най-добра банка” в Беларус също за втора поредна година. Тя се присъедини към групата на Райфайзен Интернешънъл през 2003г. и стана третата по големина банка в страната. Приорбанк предоставя на своите клиенти съвременни услуги в банкирането на дребно и е лидер на местния пазар на кредитни карти.

  Най-добра в Босна и Херцеговина

  Раифайзен Банк Босна и Херцеговина бе определена за най-добра банка в страната. През последната година банката отбеляза динамичен растеж, като достигна 25% ръст в потребителското кредитиране и 30% в кредитирането на малки и средни предприятия.

  Най-добра банка в Сърбия

  Райфайзенбанк стартира през 2001г. и за пета поредна година печели наградата на Euromoney за “Най-добра банка” в Сърбия. Тя е най-голямата в страната по показател активи и е пазарен лидер по привлечени депозити и отпуснати кредити. През 2005г. нейните активи нараснаха със 61%.

  Най-добра банка в Украйна

  Банк Авал, която бе придобита от Райфайзен Интернешънъл през 2005г., бе отличена като “Най-добра банка” в Украйна.Тя е водеща в сегмента банкиране на дребно, като обслужва повече от 3 милиона клиенти в над 1373 офиса.

  РЦБ – Най-добра банка в Австрия

  Основният акционер на Райфайзен Интернешънъл - РЦБ, получи наградата за “Най-добра банка” в Австрия за втора поредна година. РЦБ – централната институция на австрийската банкова група Райфайзен, показа динамичен ръст на активите, рентабилността и пазарния дял. През последните пет години РЦБ удвои пазарния си дял в Австрия, който достигна 25%.

  Най-добра банка на облигационния пазар в България

  Райфайзенбанк (България) ЕАД бе отличена като “Най-добра банка на облигационния пазар в България”. Банката е безспорен лидер по общ брой новоиздадени корпоративни и ипотечни облигации, на които е Водещ мениджър, с пазарен дял от 41%. Райфайзенбанк постигна 57% пазарен дял от общия обем новоиздадени дългови инструменти на местни емитенти, като през 2005г. пое и пласира 16 облигационни емисии за 155 млн. евро.
  От началото на 2006г. досега, банката е Водещ мениджър на 7 облигационни емисии, като общият обем облигационни транзакции надхвърли 46,3 милиона евро, което съответства на 65% пазарен дял.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.