Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) - “Най-добра банка” в България, според Global Finance

  19.04.2006
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД бе определена за “Най-добра банка” в България за 2005г. от престижното списание Global Finance. Още четири банки от групата Райфайзен бяха отличени като «Най-добра банка» на развиващите се пазари в Централна и Източна Европа. Това са банките от групата в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина и Сърбия и Черна гора.

  Решението за наградите се взема от комисия, включваща редакторите на списанието, водещи анализатори, висши мениджъри и банкови консултанти. Победителите бяха определени според критериите: ръст на активите, рентабилност, обслужване на клиентите, конкурентни цени и иновативни продукти.

  “Развиващите се пазари все повече привличат вниманието, особено в момент на експанзия на глобалната икономика”, заяви Джоузеф Джарапуто, издател и президент на Global Finance. “Избрахме тези банки, поради това, че съумяват да предлагат услугите си и да се възползват от възможностите за растеж в невинаги благоприятна среда, допълни Джарапуто.

  Global Finance има повече от 250 000 читатели в над 160 страни – висши мениджъри, президенти, дилъри и други финансови специалисти, вземащи стратегически и инвестиционни решения в големи международни компании и финансови институции.

  През 2005г. активите на Райфайзенбанк (България) надхвърлиха 2 808 млн. лв. и пазарният дял по този показател достигна 8,54%, което нарежда Райфайзенбанк сред най-динамичните финансови институции в Централна и Източна Европа. Печалбата след данъчно облагане през 2005г. отбеляза рекорден ръст от над 82% спрямо края на 2004г. и достигна 44,54 млн.лв.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.