Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк e “Банка на годината 2006” в България

  19.12.2006
   

  Райфайзен е най-добра банка в Централна и Източна Европа Групата РЦБ спечели общо пет награди

  Престижното списание The Banker, част от групата Файненшъл Таймс определи Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), заедно с Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Банка на годината 2006” в Централна и Източна Европа. В допълнение на това, РЦБ взе наградата за “Банка на годината” в Австрия. Банките на Райфайзен в България, Сърбия и Хърватия също бяха отличени за “Банка на годината” в съответните страни. Официалната церемония по награждаването се състоя в Лондон.
  Наградата “Банка на годината” на списание The Banker се присъжда за различни региони, страни и категории и се смята за една от най-престижните банкови награди. Решението за наградите се взима не само въз основа на количествени критерии като ръст на активите или рентабилност, а се отчита и високото ниво на техническата инфраструктура, стратегията за бъдещо развитие и нейното изпълнение.

  Райфайзенбанк е “Банка на годината” в България за втори пореден път

  Райфайзенбанк (България) ЕАД бе определена за “Банка на годината 2006” за втори пореден път. Спрямо 30 септември 2005г. печалбата на банката след данъчно облагане нарасна с над 41% до 50.11 млн. лева. Към 30 септември 2006г., активите на Райфайзенбанк (България) ЕАД достигнаха 3 240.18 млн. лв., което е увеличение от 26.6%, в сравнение със същия период на миналата година. Пазарният дял на банката по този показател достигна 8.36%, което нарежда Райфайзенбанк на 4-то място в банковата система у нас. Към 30 септември 2006г., кредитният портфейл нарасна с 29.3% до 1 615.05 млн. лв., при запазване на отлично качество на активите. Депозитите на клиенти възлязоха на 2 196.05 млн. лв. и отбелязаха увеличение от 37.8%, спрямо 30 септември 2005г.

  Изключително динамично развитие в Централна и Източна Европа

  Специална комисия определи заедно РЦБ и Райфайзен Интернешънъл за “Банка на годината 2006” в бързоразвиващия се регион на Централна и Източна Европа, след като миналата година бе определена за “Банка на годината 2005” на нововъзникващите пазари. "Изключително сме удовлетворени от тази награда, тъй като тя е не само доказателство за качеството на мрежата ни в Централна и Източна Европа, а също така и за ролята ни на новатор в региона, която затвърдихме за пореден път с широката ни експанзия в Русия през тази година”, заяви Валтер Ротенщайнер, Главен изпълнителен директор на РЦБ и председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл.
  “Райфайзен привлича повече от 100 000 нови клиенти месечно”, допълни Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл. “Наградата е признание за това изключително динамично развитие, в комбинация със солидните ни постижения в бизнеса.”

  "Банка на годината" в Австрия

  РЦБ беше определена и за “Банка на годината” в Австрия. "Това подчертава успешното развитие на бизнеса ни с клиенти в Австрия. Ясният фокус върху клиента, отличното качество на услугите и продуктите, в комбинация с иновативната сила, ни дават решително предимство на пазара, заяви Ротенщайнер.

  Награди и за Хърватия и Сърбия

  Райфайзенбанк Австрия, Загреб, бе определена за първи път за “Банка на годината” в Хърватия. С активи от 4.2 млрд. евро към края на септември 2006г., тя е четвъртата по големина банка в страната.
  Рафайзен банка, Белград, бе определена за “Банка на годината” в Сърбия за трети път. Банката е основана през есента на 2000г. и е първата банка, собственост на западна институция, след политическите промени в Сърбия. С ръст на активите от 33%, банката е сред най-бързо развиващите се дъщерни банки на Райфайзен Интернешънъл, а активите й от 1.9 млрд. евро (към края на третото тримесечие на 2006г.) я нареждат на първо място сред банките в Сърбия.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.