Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк и Банката за Развитие към Съвета на Европа подписаха ново Споразумение за 20 милиона евро за финансиране на малкия и среден бизнес

  21.06.2006
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха Рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в България. Кандидатурата на Райфайзенбанк за кредитната линия, която е в размер на 20 милиона евро, беше одобрена от Административният съвет на БРСЕ през януари 2006г., с подкрепата на българското правителство.
  Средствата от кредитната линия ще бъдат използвани за частично финансиране на инвестиционни проекти с цел създаване на нови работни места и развитие на малкия и среден бизнес в България. БРСЕ ще предостави до 50% от средствата по проектите, а допълнителното финансиране ще бъде собствен ресурс на Райфайзенбанк.
  Финансирането ще бъде предоставяно при изгодни лихвени условия на малки и средни предприятия, които имат до 250 служители, годишен оборот до 15 млн. лева и по-малко от 8 млн. лева дългосрочни материални активи.
  Кредитната линия на Райфайзенбанк (България) ЕАД е третото финансиране, отпуснато от БРСЕ на член на Групата Райфайзен в България. Първото Споразумение с Райфайзенбанк (България) ЕАД беше подписано през 2003г. за финансиране на малки и средни предприятия, а второто се подписа през 2006г. с Райфайзен Лизинг България ООД за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия.
  “За нас е изключително важен фактът, че след успешното усвояване на кредитните линии, които получиха Райфайзенбанк и Райфайзен Лизинг България, Банката за Развитие към Съвета на Европа отпуска трета кредитна линия на член на групата Райфайзен в България”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД.
  БРСЕ изразява особено удовлетворение от възможността да продължи сътрудничеството си с членове на групата Райфайзен в България. От 1995г. досега, БРСЕ е одобрила проекти в България за над 120 млн. евро, основно насочени към здравеопазване, социални домове, борбата с наводненията и създаването на нови работни места в сектора на малките и средни предприятия.
  Новата кредитна линия от БРСЕ за финансиране на малкия и среден бизнес е поредна логична стъпка към разширяване дела на Райфайзенбанк в този пазарен сегмент.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.