Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк издаде най-голямата необезпечена облигационна емисия на банка в България, в размер на 100 млн. лева

  03.11.2006
   

  Съвместни водещи мениджъри са РЦБ и ИНГ Банк Н.В. – Клон София

  Райфайзенбанк (България) ЕАД издаде най-голямата необезпечена облигационна емисия на банка в България. Емисията е с номинал 100 млн. лева и със срок от 3 години. Падежът е на 30 октомври 2009г., а купонът е плаващ, в размер на 3 – месечен Софибор + 0,50%.
  Съвместни водещи мениджъри и поематели на част от емисията са ИНГ Банк Н.В. – Клон София и Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ).
  Пощенска банка е водещ поемател. След издаването на левовата еврооблигационна емисия на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), в размер на 200 млн. лева, успешното включване на Пощенска банка – друг активен участник на дълговия пазар, и в емисията на Райфайзенбанк, затвърждава тенденцията значителни емисии в България да се поемат от синдикат от водещи мениджъри.
  Момчил Андреев, председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД коментира: “Първата ни емисия с номинал 32.1 млн. щатски доларa през 2003г. бе приета изключително добре от инвеститорите, както се приема и втория ни облигационен заем. Само преди 2 седмици, Райфайзенбанк, заедно с РЦБ и Пощенска банка, бяха водещи мениджъри на първата еврооблигационна емисия с плаващ купон на ЕИБ, деноминирана в български лева, което е още едно потвърждение за лидерската позиция на Райфайзенбанк на българския капиталов пазар.”
  “През последните 10 години, Райфайзенбанк расте значително по-бързо от средното за банковия сектор в България и капиталовите пазари я възнаграждават за това”, заяви Патрик Бътлър, член на УС на РЦБ с ресор Трежъри/Инвестиционно банкиране и Финансови Институции. “За нас е удоволствие да бъдем водещи мениджъри на тази забележителна транзакция на българските ни колеги.”

  Записването на втората поред облигационна емисия на Райфайзенбанк бе осъществено при условията на първично частно предлагане и премина при изключителен интерес от страна на институционални и корпоративни инвеститори, като обемът на подадените заявки надхвърли максимално определения размер.
  Емисията бе пласирана сред следните инвеститори: Седем банки – 89,25 %, две небанкови финансови институции – 3.25%, три застрахователни и пенсионни компании – 3.50% и корпоративни клиенти – 4.00%.
  След потвърждение на проспект за вторично публично предлагане от Комисията за финансов надзор, се предвижда емисията да се регистрира за търговия на Българска фондова борса – София.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.