Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк ще Ви уведоми за IBAN номерата на сметките Ви, чрез банковите извлечения и електронен конвертор

  03.05.2006
   

  Райфайзенбанк ще уведоми своите клиенти за IBAN номерата на техните сметки и BIC кода на Банката до 1 март. През месец март клиентите на Райфайзенбанк ще бъдат информирани за промените посредством извлеченията от сегашните им сметки. В края на месеца, на клиентите ще бъде дадена и възможността сами да генерират своя IBAN чрез използването на електронен конвертор на уеб сайта на РББГ. Операторите от Кол центъра на РББГ също имат готовност да предоставят на клиентите подробна информация, свързана с IBAN.

  Какво е IBAN
  Международният номер на банкова сметка (International Bank Account Number – IBAN) е номер на сметка на банков клиент, съставен в съответствие с международен стандарт ISO 13616. До януари 2006 г. IBAN е въведен в 42 страни. Всички страни – членки на Европейския съюз, използват IBAN стандарта. Всяка страна, въвела IBAN стандарта, определя специфична форма и дължина на банковите сметки.

  Цел на въвеждането на IBAN в България
  IBAN улеснява обработката на плащанията и намалява броя на неточно извършените преводи. IBAN подобрява ефективността, бързината и качеството на извършваните местни и международни преводи при по-голяма степен на сигурност. IBAN увеличава точността на предоставяната информация и улеснява потребителите при извършване и получаване на плащания. Џри приемане на нареждане за местен превод и превод към страна, въвела IBAN стандарта, с помощта на контролното число банката проверява коректността на посочените номера на сметките на наредителя и получателя (дори когато получателят е клиент на друга банка). Рискът от забавяне или отхвърляне на плащане поради неточности ще бъде намален, тъй като сметките на получателите ще бъдат заверявани само чрез използване на IBAN.

  Задължения на Райфайзенбанк

  • До 1 март 2006 г. РББГ да генерира IBAN за своите клиенти – физически и юридически лица. IBAN за сметки при РББГ може да бъде издаван само от РББГ.
  • До 1 март 2006 г. Райфайзенбанк (България) ЕАД ще уведоми безплатно своите клиенти за IBAN номерата на техните сметки и BIC кода на Банката. През месец март клиентите на Райфайзенбанк ще бъдат информирани за промените посредством извлеченията от сегашните им сметки. В края на месеца, на клиентите ще бъде дадена и възможността сами да генерират своя IBAN чрез използването на електронен конвертор на уеб сайта на РББГ. Операторите от Кол центъра на РББГ също имат готовност да предоставят на клиентите подробна информация, свързана с IBAN.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.