Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  ЕБВР и Райфайзенбанк подкрепят проекти на фермери и предприемачи в селски региони

  23.05.2007
   

  Безплатно откриване на сметки за земеделски производители

  Райфайзенбанк (България) ЕАД подписа нова кредитна линия, в размер на 10 милиона евро, с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Средствата ще бъдат използвани за финансирането на проекти на фермери и предприемачи в частния сектор, разположени в селски региони на страната. Кредитната линия се предоставя в рамките на Финансовия инструмент на ЕС/ЕБВР за малки и средни предприятия(МСП).

  Със средствата от ЕБВР, Райфайзенбанк (България) ще улесни достъпа на малки и средни предприятия от частния сектор до допълнителни финансови ресурси за разширяване на дейността им. Кредитополучатели могат да бъдат фермери, малки и средни предприятия, фирми, кооперации, еднолични собственици и други юридически лица, опериращи в селски региони в България. От кредитната линия могат да се възползват нови клиенти на банката, с не повече от 100 души персонал, с мажоритарен частен капитал и контрол, годишен оборот до 7 млн евро и активи до 5 млн евро.

  Банката предлага и безплатно откриване на сметки за земеделски производители- юридически лица.
  Юридическите лица, които открият разплащателни сметки получават безплатен пакет “Инициатива +” в лева, без такси за период от 12 месеца. Пакетът за новите клиенти включва откриване и поддръжка на сметки, инсталиране на електронно и интернет банкиране, издаване на международни дебитни карти Маестро, VISA Classic и Visa Electron без такси. Земеделските производители получават и възможност за кредитиране при атрактивни условия. Мобилните центрове на Райфайзенбанк ще посетят фермерите и ще им съдействат за ползване на предложените услуги.

  Курт Гайгер, Директор Финансови Институции от ЕБВР каза: “Райфайзен Интернешънъл е важен партньор на ЕБВР за достигане до бизнеса на частния сектор. Банкови групи като Райфайзен Интернешънъл предоставят средствата, които ни дават възможност заедно да достигнем до сърцето на предприемаческия сектор, като ни помагат да създаваме нови работни места, по-специално в селските региони и да насърчаваме икономическия растеж”.

  Херберт Степич, Главен Изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл, допълни, “Дългогодишното ни сътрудничество с ЕБВР доведе до многобройни транзакции и споразумения за сътрудничество, които се оказаха изключително ползотворни за крайните целеви групи, най-вече малките и средни предприятия. По този начин, заедно, допринесохме съществено за насърчаването на частната инициатива и растежа на икономиките в цяла Централна и Източна Европа.’’

  Финансовият инструмент на ЕС/ЕБВР за МСП – обща програма на Европейската Комисия и ЕБВР, подпомага развитието и растежа на предприемачите като улеснява техния достъп до финансиране. По тази регионална програма, обхващаща 11 страни, досега ЕБВР е ангажирала 1,091.5 млн евро, заедно с 145.8 млн. евро грантово финансиране и техническа помощ от ЕК от създаването на инструмента през 1999.

  Към 1 януари 2007г., Европейската Банка за Възстановяване и Развитие е реализирала 105 проекта в България за над 1.4 млд евро, като това допринесе за генерирането на допълнителни 4 млрд. евро инвестиции от други източници. Общо 80% от средствата са предназначени за частния сектор.

  Тази кредитна линия е петата, която ЕБВР отпуска на групата на Райфайзен в България. През 2002г. ЕБВР подпомогна Райфайзенбанк със средства за финансиране на малки и средни предприятия. Втората кредитна линия, отпусната на Райфайзенбанк през 2005г. е за финансиране на проекти за енергийна ефективност в дома, като по тази линия Райфайзенбанк България ЕАД досега е отпуснала на домакинствата над 1700 кредита. През 2006г. ЕБВР отпусна на Райфайзенбанк друга кредитна линия, в размер на 20 млн. евро за проекти за енергийна ефективност в индустрията и малки проекти за възобновяеми енергийни източници . ЕБВР също така работи с Райфайзен Лизинг България за лизингово финансиране по Финансовия инструмент на ЕС/ЕБВР за малки и средни предприятия.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.