Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Moody’s присъди на Райфайзенбанк (България) ЕАД рейтинг Baa3/P3 с положителна перспектива, равен на рейтинга на България

  02.08.2007
   

  Райфайзенбанк с рейтинги за първи път

  Moody's Investors Service присъди на Райфайзенбанк (България) ЕАД дългосрочен и краткосрочен рейтинг за депозити в чуждестранна валута Baa3/Prime-3, както и D+ рейтинг за финансова стабилност на банката (BFSR). Рейтингът за финансовата стабилност на банката (BFSR) съответства на кредитна оценка Ba1. В същото време Moody’s присъди на Райфайзенбанк (България) ЕАД и глобален рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P-2.

  Рейтингите Baa3/P3 за депозити в чуждестранна валута, присъдени на Райфайзенбанк (България) ЕАД са с положителна перспектива и са равни на рейтинга на България за депозити в чуждестранна валута. В същото време, рейтингът D+ за финансовата стабилност на банката (BFSR) и глобалният рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P2 са със стабилна перспектива.

  Рейтингът за финансова стабилност на банката (BFSR) се подкрепя от добрата позиция на Райфайзенбанк (България) ЕАД на местния пазар (най-вече в корпоративното банкиране и разширяващото се присъствие в сегмент банкиране на дребно), както и от стабилните финансови показатели, като висока рентабилност, отлично качество на активите, солидни източници за финансиране и адекватна капитализация.

  Към края на 2006 г. Райфайзенбанк (България) ЕАД е четвъртата по големина банка в страната, с активи от 3,91 млрд. лева и пазарен дял от 9,3%.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.