Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен е “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”

  16.04.2007
   

  Глобал Файнанс отличи Райфайзен Централбанк и Райфайзен Интернешънъл с престижната награда за целия регион. Дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина и Сърбия бяха определени за “Най-добра банка” в съответната страна

  За пети път, престижното списание Глобал Файнанс (Global Finance) определи Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), заедно с Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа за 2007г.”. В същото време дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина и Сърбия за четвърти пореден път получиха наградата за “Най-добра банка” в съответната страна.

  Редакторите на Глобал Файнанс, заедно с водещи анализатори, висши мениджъри и банкови консултанти определиха победителите, според критериите:ръст на активите, рентабилност, стратегически отношения, обслужване на клиентите, конкурентни цени и иновативни продукти. Пълният списък с най-добрите банки на развиващите се пазари ще бъде публикуван в броя на списанието през май.

  "С тази награда, най-накрая успяхме да постигнем хет-трик от отличия на финансови издания”, заяви Главният Изпълнителен директор на РЦБ и Председател на НС на Райфайзен Интернешънъл Валтер Ротенщайнер, имайки предвид наградите, които Райфайзен получи от Euromoney през юли и The Banker през декември миналата година. "Тази награда е още едно независимо признание за нашите качества и способности.”

  "Мрежата за продажби на Райфайзен Интернешънъл наброява 2850 офиса на 16 пазара в Централна и Източна Европа. Няма друга международна банка в региона, която да предлага такъв обхват и гъстота на мрежата”, заяви Херберт Степич, Главен Изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл и Заместник-председател на РЦБ.

  "За да вземем това решение, избрахме тези банки, които съумяват да предлагат услугите си и да се възползват от възможностите за растеж, в понякога, предизвикателна среда”, заяви Джоузеф Джарапуто, редактор и издател на Глобал Файнанс. Списанието, което през 2007г. отбелязва своята 20-та годишнина има повече от 250 000 читатели в над 160 страни, главно портфейлни инвеститори и финансови анализатори.

  Дъщерните банки на Райфайзен Интернешънъл в Албания, Босна и Херцеговина и Сърбия бяха определени за “Най-добра банка” в съответната страна за четвърти пореден път.

  Райфайзен Банк продължава да бъде най-голямата банка в Албания с активи от 1.8 млрд. евро. Тя има 485 000 клиенти, които се обслужват в 94 офиса.

  Активите на Райфайзен Банк Босна и Херцеговина нараснаха с 25% до 1.6 млрд. евро, което съответства на пазарен дял от 21%.

  Райфайзен банка, първата чуждестранна банка в Сърбия след политическите промени през есента 2000г., стартира дейността си през 2001г. и от ноември 2004г. е най-голямата банка в страната. През 2006г. активите й нараснаха с 56% до 2.2 млрд. евро. Банката обслужва над 425 000 клиенти в 68 офиса.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.