Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Интернешънъл обслужва повече от 13 милиона клиенти

  24.10.2007
   

  - Трихилядният офис бе открит официално
  - Най-голямата мрежа за дистрибуция на западна банка в ЦИЕ
  - Мащабна програма за разширяване на клоновата мрежа
  - Офисите все още са основният канал за продажби в ЦИЕ
  - Изключително силно присъствие в бързоразвиващите се икономики на ОНД

  Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, част от Групата Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ) АГ, днес официално открива трихилядния си офис в Централна и Източна Европа. Офисът е в руския град Тюмен, столицата на Тюменска област в Уралския федерален район, намиращ се на около 2 100 км. източно от Москва. Тюмен е важен център на газовата и петролната индустрия в Русия, а населението му наброява повече от 500 000 жители.
  Както всеки регионален офис на Райфайзенбанк, клонът в Тюмен ще предлага пълната гама от услуги за корпоративни клиенти и физически лица. В Тюмен, както и в останалите регионални офиси, Райфайзенбанк ще предлага услугите и на дружествата от групата - Райфайзен Лизинг, Пенсионен Фонд Райфайзен и Райфайзен Кепитъл Асет Мениджмънт.

  Откриването на трихилядния офис бележи още едно важно събитие от успешното развитие на Райфайзен Интернешънъл. Тази стъпка също така е символ на бързото темпо, с което компанията разширява мрежата си за дистрибуция, особено като се вземе предвид фактът, че към края на 2000г. тя наброяваше само 185 офиса. "Предлагаме най-голямата мрежа за дистрибуция на международна банкова група в Централна и Източна Европа, което представлява много ценно конкурентно предимство за нас”, заяви Херберт Степич, Главен Изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл.

  В резултат на динамичното разширение на мрежата за дистрибуция, в края на септември Райфайзен Интернешънъл приветства 13 – милионния си клиент. До 1999г. фокусът е върху корпоративните клиенти, като през тази година групата започва да развива и бизнеса си с индивидуални клиенти в целия регион, и непрекъснато разширява присъствието си. През 2004г. тя вече обслужва пет милиона клиенти, а в края на 2006г. – 12.1 милиона. Средно по 100 000 нови клиенти всеки месец се обръщат към Райфайзен.

  През първите шест месеца на 2007г. Райфайзен Интернешънъл откри 108 нови офиса – средно по около четири нови офиса всяка седмица, като по този начин клоновата мрежа достигна 2 956 офиса.

  Офисите са основният и най-важен канал за дистрибуция в Централна и Източна Европа, тъй като средният потребител на банкови услуги в региона все още предпочита личния контакт в отношенията си с банката. “Хората се доверяват повече на близкия клон и на експертите, които работят там. Всеизвестно е, че близостта на офиса е най-важният фактор при избора на обслужваща банка. Офисите са не само магнит за привличането на нови клиенти, но и осигуряват ценна подкрепа за популяризирането на марката Райфайзен, което директно се отразява върху продажбите”, казва Арис Богданерис, член на УС на Райфайзен Интернешънъл, отговарящ за Банкирането на дребно.

  Райфайзен Интернешънъл вече е най-голямата международна група по брой офиси в пет страни от Централна и Източна Европа (Албания, Косово, Беларус, Украйна и Русия). Повече от половината от офисите се намират в бързоразвиващите се пазари на страните от ОНД. “Имаме несравними позиции за дистрибуция на най-обещаващите пазари в Европа, в сравнение с всички международни банки”, допълни Степич.

  Банковият пазар в Русия се развива особено динамично. През първите шест месеца на 2007г., общите банкови активи в страната нараснаха с 22.1% до 495.3 млрд. евро (2006: 405.7 млрд. евро). Този динамичен ръст се отразява и върху бързото развитие на Райфайзенбанк Австрия, Москва. Към края на 2002г. тя е шестата банка в групата Райфайзен с размер на активите от 1.28 млрд. евро, докато в края на 2006г. тя вече е най-голямата банка в мрежата на Райфайзен Интернешънъл с активи, възлизащи на 8.15 млрд.евро.

  Според прогнозите на Райфайзен Рисърч за развитието на банковите пазари в Централна и Източна Европа, банковият сектор в ОНД ще нараства средно с 19.5% годишно до 2016г., в сравнение с 15.4% в Югоизточна Европа и 14% в Централна Европа. В края на 2006г. общите банкови активи в ОНД възлязоха на 469 млрд. евро, като прогнозата е те да надхвърлят трилион евро през 2010г. До 2016г. прогнозата е за активи от 2,650 млрд. евро.

  * * * * *
  Райфайзен Интернешънъл управлява една от водещите мрежи от банки в Централна и Източна Европа. 18 пазара в Европа са покрити от дъщерни банки, лизингови компании, 2 представителни офиса и много други доставчици на финансови услуги. Повече от 13 милиона клиенти се обслужват от 3000 офиса. Райфайзен Интернешънъл е собственост на Райфайзен Централбанк Австрия, която притежава 70 процента от компанията. Останалите 30% се търгуват на Виенската стокова борса. Райфайзен Централбанк Австрия е водещата корпоративна и инвестиционна банка в Австрия и е главната институция на Австийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.