Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк и БТПП ще подпомагат малкия бизнес при усвояване на средства по Европейските фондове

  08.10.2007
   

  Споразумение за сътрудничество подписаха днес Момчил Андреев, Председател на Управителния съвет на Райфайзенбанк и Цветан Симеонов, Заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата. Двете институции ще обединят усилията си в подкрепа на малкия и среден бизнес  за успешното кандидатстване с проекти по структурните фондове и тяхното успешно усвояване.

  Момчил Андреев и Цветан Симеонов подписаха споразумение за сътрудничество

  С подписването на настоящото Споразумение БТПП и Райфайзенбанк имат за цел да създадат сигурност за фирмите по изпълнение дейностите по одобрения проект, както и да предложат на бизнеса една цялостна схема на услуга – от консултация и написване на проект до обезпечаване на финансиране за стартиране на дейностите.

  Българска търговско-промишлена палата има готовност да консултира фирмите по програма „Конкурентноспособност” на ЕС, основен източник за подпомагане развитието на бизнеса, както и да им съдействува при подготовката на проектни предложения по основните приоритети на програмата, свързани с технологично обновление и внедряване на нови продукти, внедряване на международно признати стандарти, защита на индустриална собственост, въвеждане на енергоспестяващи технологии в производството и иновативни дейности. БТПП разполага с база данни от консултанти и консултантски фирми, които ще бъдат на разположение на бизнеса за съдействие и написване на проект по програма „Конкурентноспособност”. Консултантите са групирани по приоритетни мерки на програмата, което ще осигури професионален капацитет при подготовката на обоснован бизнес план, основна част и фундаментален елемент при развитието на успешна проектната идея.

  Райфайзенбанк предлага специализирани кредитни продукти и банкови услуги за малките и средни фирми, които целят финансиране на изпълнението на проектите по Оперативните програми, след стартирането на тръжните процедури. Кредитите са съобразени по вид, размер и срокове с реалните потребности на бенефицентите, както и със спецификата и механизмите за предоставяне на грантови средства от Еврофондовете. Банката ще финансира до 100% от проектите на бенефициентите при конкурентни условия.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.