Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк отпуска 10,5 милиона евро на Хасково

  01.02.2007
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД отпуска петнадесетгодишен инвестиционен кредит в размер на 10,5 млн. евро на Община Хасково. Банката е избрана да финансира общината след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, при която е класирана на първо място. Средствата от кредита ще се използват за рефинансиране на дългосрочен общински дълг, както и за изграждане, реконструкция и рехабилитация на пътища в общината по проект “Финансиране на обекти в полза на местната общност”.

  С отпуснатото финансиране на община Хасково, Райфайзенбанк затвърждава позицията си на една от водещите финансиращи институции на българските общини с общо 14 кредита и общински облигационни заема за последните две години, възлизащи на над 138 милиона лева.

  Със средствата по кредита, в община Хасково ще се изгради част от бул. Западен в града, ще се разшири и реконструира бул. Освобождение на изхода за Кърджали, ще се ремонтират улици в Хасково и в селата Узунджово, Гарваново, Тракиец, Елена и Стойково на територията на общината, ще се изградят два жилищни комплекса с апартаменти в града, както и къщи за многодетни социално слаби семейства. Община Хасково е транспортен кръстопът между Европа, Близкия и Средния изток, като през територията й минават основните автобусни и ЖП връзки между входно-изходните гранични пунктове на България с Гърция и Турция.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.