Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк отпуска 13 млн. евро за изграждането на хипермаркети от веригата Плюс

  20.11.2007
   

  Райфайзенбанк отпуска единайсетгодишен кредит на «Иммобилия- България Търговия» КД, в размер на 13 млн. евро. С кредита ще се финансира придобиването на парцели, изграждането и оборудването на верига от хипермаркети ПЛЮС в различни градове на страната. Общата инвестиция на веригата ще възлезе на около 250 млн. евро, като в рамките на следващите години се планира да се открият около 200 магазина в цяла България. Интерес за веригата представляват всички градове с население над 20 000 жители.

  С повече от 3900 филиала и приблизително 40 000 служители Плюс е един от водещите вериги от типа дискаунт в Европа. За финансовата 2006/2007 година дискаунтът отчете оборот от 9,57 млрд. евро. Фирмата понастоящем развива дейност в общо девет европейски страни.
  Плюс е член на международната група Тенгелман (Tengelmann). Собственост на Тенгелман са ОБИ (OBI) - втората по големина в света и най-голямата в Европа верига магазини от типа „Направи си сам”, Плюс и А&П (PLUS и A&P) – хранителни магазини от типа дискаунт, супермаркети Кайсер’с Тенгелман (Kaiser’s Tengelmann), както и текстилния дискаунтер КИК (KIK).

  Райфайзенбанк (България) ЕАД е една от водещите банки в кредитирането на фирмите, с кредитен портфейл от над 2.34 млрд. лева и 10.85% пазарен дял към 30 септември 2007г.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.