Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  The Banker определи Райфайзенбанк за най-добра банка в България за 2008г.

  27.11.2008
   

  Райфайзен е най-добра банка в Централна и Източна Европа

  • Пета регионална награда за Групата РЦБ
  • Награди за дъщерните банки в Словакия и Хърватска

  Престижното финансово списание The Banker, част от Групата Файненшъл Таймс определи заедно Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ) и дъщерното й дружество Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Банка на Годината” в Централна и Източна Европа за 2008г. Това е пета награда на The Banker, която определя РЦБ за водеща банка в Централна и Източна Европа. На официалната церемония по награждаването, състояла се в лондонския хотел Дорчестър, Патрик Бътлър, членът на УС на РЦБ получи регионалната награда, както и наградите за България, Словакия и Хърватска.

  "За нас е чест отново да сме носители на наградата “Банка на годината”. Това изключително престижно отличие подчертава уникалната стратегическа позиция на Райфайзен в този обещаващ регион, устойчивият ни бизнес модел, а също така ни задължава да предоставяме все по-добри услуги на нашите клиенти”, заяви Валтер Ротенщайнер Председател на УС на РЦБ и на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл

  "Чрез предоставянето на финансови услуги, както на корпоративни клиенти, така и на физически лица на 17 пазара, Райфайзен Интернешънъл има отлично диверсифициран бизнес – и ние сме уверени, че именно това ще ни помогне да преодолеем настоящите турбуленции на пазара и да излезем от тях дори по-силни”, допълни Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл.

  Наградата “Банка на годината” на списание The Banker, се присъжда за различни региони, страни и категории и се смята за едно от най-престижните банкови отличия. Решението за наградите се взима не само въз основа на количествени критерии като ръст на активите или рентабилност, а се отчита и високото ниво на техническата инфраструктура, стратегията за бъдещо развитие и нейното изпълнение.

  Награди за България, Словакия и Хърватска

  Дъщерните дружества на Групата РЦБ в България, Словакия и Хърватска получиха наградите Банка на 2008г. в съответната страна, като признание за изключителното качество на техните банкови продукти и услуги. И трите банки са печелили отличието и преди, а Татра банка е определена за водеща банка в Словакия за втора поредна година.

  Райфайзенбанк (България) е четвъртата банка в страната, с активи от 3.7 млрд. евро и 188 офиса (към 30 септември 2008г.), които предоставят продукти и услуги, както на корпоративни клиенти, така и на физически лица. Райфайзенбанк получава наградата на The Banker “Банка на годината” за трети път, след 2005 и 2006г.

  Татра Банка печели приза за втора поредна година, а The Banker я определя за “Банка на годината” в Словакия общо за пети път. Това е третата банка в страната, с активи от 8.7 млрд. евро към 30 септември 2008г. Банката обслужва своите над 700 000 клиенти в 159 офиса.

  Райфайзенбанк е четвъртата банка в Хърватска, с активи, възлизащи на 5.6 млрд. евро към 30 септември 2008г. Банката обслужва над 600 000 клиенти в 62 офиса. Тя бе определена за “Банка на годината” и през 2006г.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.