Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен бе определена за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”

  24.03.2008
   

  Глобал Файнанс даде престижната награда на РЦБ и Райфайзен Интернешънъл за целия регион. Дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина, Словакия и Сърбия бяха отличени като “Най-добра банка” в съответната страна.

  За шести път престижното списание Глобал Файнанс определи Райфайзен Централбанк Австрия АГ и Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа за 2007г.” В допълнение на това, дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина, Словакия и Сърбия получиха наградата за “Най-добра банка” в съответната страна.

  Редакторите на Глобал Файнанс, заедно с водещи анализатори, висши мениджъри и банкови консултанти определиха победителите, според критериите: ръст на активите, рентабилност, стратегически отношения, обслужване на клиентите, конкурентни цени и иновативни продукти. Пълният списък с най-добрите банки на развиващите се пазари ще бъде публикуван в броя на списанието през май 2008г.

  "Тази награда е поредното независимо признание за нашето качество и професионализъм. Наградата на Глобал Файнанс е още едно потвърждение за стратегическия ни подход и успех в Централна и Източна Европа и е едно добро попълнение в колекцията ни от награди”, заяви Валтер Ротенщайнер, главен изпълнителен директор на РЦБ и председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл, имайки предвид факта, че Райфайзен вече получи подобни отличия от други финансови издания.

  "Райфайзен Интернешънъл е силен и надежден банков партньор в Централна и Източна Европа. Мрежата ни за дистрибуция наброява повече от 3000 офиса на 17 пазара в региона - няма друга международна банка в Централна и Източна Европа, която да предлага такъв обхват и гъстота на мрежата. Горд съм, че нашата добра репутация се оценява както от клиентите ни, така и от международните медии”, заяви Херберт Степич, главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл и Заместник-председател на РЦБ.

  "Развиващите се пазари привличат все повече внимание, когато глобалната икономика расте”, заяви издателят и редактор на Глобал Файнанс Джоузеф Джарапуто. Избрахме тези банки, които съумяват да предлагат услугите си и да се възползват от възможностите за растеж в понякога предизвикателна среда. Списанието отбелязва своята 21-а годишнина и има повече от 280 000 читатели в над 158 страни, главно портфейлни инвеститори и финансови анализатори.

  Дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина, получиха наградата за Най-добра банка за пети пореден път, а Словакия за седми.

  Райфайзен Банк, Албания продължава да бъде най-голямата албанска банка, като активите й към 30 септември 2007г. възлизат на повече от 1.8 млрд. евро. Нейните повече от 530 000 клиенти се обслужват в 95 офиса.

  Райфайзен Банк Босна и Херцеговина увеличи активите си с 20% до 1.9 млрд. евро към края на третото тримесечие на 2007г. Нейният пазарен дял възлиза на повече от 20%, като обслужва близо 700 000 клиенти в 89 офиса.

  Райфайзен банка, Сърбия първата чуждестранна банка след политическите промени през есента на 2000г., стартира дейността си през 2001г. и е най-голямата банка в страната от ноември 2004г. В края на третото тримесечие на 2007г. активите на банката възлизат на 2.5 млрд. евро, като повече от 500 000 клиенти са обслужвани от 80 офиса.

  Татра банка, третата по големина банка в Словакия увеличи активите си с 15% до 7 млрд. евро към 30 септември 2007г. Тя има 150 офиса, които обслужват 680 000 клиенти.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.