Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк и Община Русе откриват Защитено жилище за младежи в гр. Русе

  28.10.2008
   

  8 младежи от социалните заведения - с нов дом и шанс за успешна реализация в живота

  Райфайзенбанк (България) ЕАД и Община Русе, в сътрудничество с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане, откриха в гр. Русе Защитено жилище за временно настаняване на младежи, навършили 18 години и напуснали Домовете за деца, лишени от родителска грижа. Кметът на Русе г-н Божидар Йотов и Изпълнителният директор на Райфайзенбанк Ани Ангелова официално откриха Защитеното жилище в присъствието на представителите на медиите. За изграждане на дома за младежите Райфайзенбанк е предоставила сумата в размер на 93 000 лв., 63 000 лв. от които са инвестирани в ремонт на Защитеното жилище, предоставено от Община Русе, а останалите 30 000 лв. са предназначени за провеждане на квалификационни и преквалификационни курсове за младежите.

  Целта на Защитеното жилище е да се даде шанс на млади хора в неравностойно положение да се приспособят по-лесно към живота извън Дома за деца, лишени от родителска грижа, който са напуснали, като придобият квалификации според способностите и желанията си за реализация. В Защитеното жилище ще живеят 8 младежи, а персоналът ще се състои от управител, четирима социални работници и психолог, като ще се осигури 24-часово присъствие на поне един от тях.

  Създаването на Защитено жилище за младежи в Русе е в унисон с политиката на Райфайзенбанк да “реинвестира” в местната обществена и социална среда, на пазара, на който оперира – чрез подкрепа на значими обществени и културни инициативи. Защитеното жилище в Русе е поредният мащабен социален проект на Групата Райфайзен в Централна и Източна Европа, след като през 2007 г. беше основана фондацията “Х.Степич – Благотворителност за ЦИЕ”, която има за цел да осъществява проекти в помощ на деца, подрастващи и млади жени в региона.

  Райфайзенбанк има 12 офиса в регион Русе, в които 164 служители обслужват над 30 000 клиенти. Към края на юни 2008г. сумата на отпуснатите в региона кредити надхвърля 282 милиона лева, което представлява ръст от 29% в сравнение с края на 2007г., а привлечените депозити възлязоха на над 66 млн. лева.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.