Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Юромъни определи Райфайзен за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”

  02.07.2008
   

  Райфайзенбанк е “Най-добра банка на дълговия пазар в България”

  На церемония във Виена, провела се миналата вечер, престижното британско списание Euromoney раздаде своите годишни награди. Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) и дъщерната й компания Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ бяха определени за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”. В същото време дъщерните банки на Райфайзен в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Сърбия и Словакия бяха отличени като “Най-добра банка” в съответната страна, а Райфайзенбанк (България) получи наградата за “Най-добра банка на дълговия пазар”. Фактът, че Euromoney избра Виена за провеждането на тазгодишната церемония, подчертава нарастващото значение на града като свързващо звено на страните от Централна и Източна Европа.

  Райфайзен печели наградата за Централна и Източна Европа за четвърта поредна година: "Решението на комисията е потвърждение за това, че сме на прав път. В предизвикателна пазарна среда продължихме да растем значително”, заяви Валтер Ротенщайнер, Главен изпълнителен директор на РЦБ и Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл. “Наградата е признание за факта, че напреднахме изключително с интеграцията на придобитите през 2007г. банки, като в същото време увеличихме клиентската си база с 1.6 млн. нови клиенти”, допълни Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл.

  Албания

  За четвърти пореден път Райфайзен Банк бе определена за “Най-добра банка в Албания”. Райфайзен Интернешънъл я придобива през 2004г. С активи от 1.9 млрд. евро към края на 2007г., тя е най-голямата банка в страната.

  Беларус

  Приорбанк взе наградата за “Най-добра банка в Беларус” – тя е третата банка в страната с активи, възлизащи на 1.1 млрд. евро.

  Босна и Херцеговина

  Както и през 2007г. и през тази година Райфайзен Банк Босна и Херцеговина бе отличена като “Най-добра банка”. Тя е втората по големина банка в страната, като активите й нараснаха с 23% до 2 млрд. евро.

  България

  Райфайзенбанк бе определена за “Най-добра банка на дълговия пазар в България”. През 2007г. активите й нараснаха с 55% и надхвърлиха 3 млрд. евро, което я нареди на четвърто място в банковата система в страната. През миналата година Райфайзенбанк отново бе лидер и на пазара на новоемитирани облигационни емисии, като структурира и пласира 10 облигационни емисии с общ номинал от 135.80 млн. евро, което към края на декември 2007 г. съответства на близо 50% пазарен дял от общия обем на новоиздадените дългови инструменти.

  Косово

  Райфайзен Банк бе избрана за “Най-добра банка в Косово”. През 2007г. активите й нараснаха с 27% до 473 млн. евро, което й отрежда второто място в банковата система в страната.

  Сърбия

  От създаването си през 2001г. Райфайзен банка досега винаги е получавала тази награда за Сърбия. С активи от 2.7 млрд. евро, тя е втората най-голяма банка в страната.

  Словакия

  Татра банка за пореден път бе определена за “Най-добра банка” в Словакия. Към края на 2007г. активите й възлязоха на 7.5 млрд. евро, което й отрежда третото място на словашкия пазар.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.