Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  КфВ и Райфайзенбанк (България) финансират проекти за енергийна ефективност и малки и средни предприятия

  28.04.2009
   

  Райфайзенбанк получи Кредитна линия в размер на 20 млн. евро от КфВ, с подкрепата на ЕС

  Банковата група КфВ, с подкрепата на Европейския съюз, отпуска кредитна линия в размер на 20 милиона евро на Райфайзенбанк (България) ЕАД, с която ще се финансират индустриални проекти за енергийна ефективност в страната и инвестиционни проекти на малки и средни предприятия. Кредитната линия е по Програмата за инвестиции в енергийна ефективност на българската индустрия (EEF-Programme) и по Програмата за малки и средни предприятия (SME-Programme). Част от Кредитната линия е рефинансирана от Банката за развитие на Съвета на Европа.

  КфВ и Райфайзенбанк (България) финансират проекти за енергийна ефективност и малки и средни предприятия

  По тази Линия Райфайзенбанк ще финансира енергоспестяващи проекти, които водят до значителна икономия на енергия, както и намаление с 20% на CO2 емисии, по проекти, по които е приложимо, и при условие, че са направени инвестиции до 2.5 милиона евро. При успешно изпълнение на проекта, крайните кредитополучатели ще получат грант от Европейския съюз в размер на до 15% от сумата на кредита.

  Кредитополучатели по Програмата за финансиране на малки и средни предприятия могат да бъдат компании с мажоритарен частен капитал, чийто годишен оборот не надхвърля 50 милиона евро. По тази програма Райфайзенбанк ще предоставя инвестиционни кредити за проекти в областта на трансфера на технологии и иновациите.

  Това е третата Кредитна линия, която КфВ отпуска на Райфайзенбанк (България). През 2004г. КфВ и банката подписаха първата линия за 10 милиона евро, която след успешното й реализиране, бе увеличена с още 5 милиона евро.

  “Подписването на това споразумение е доказателство за ангажираността на Райфайзенбанк и КфВ към проблемите за съхраняването на естествените енергийни източници, както и към финансирането на инвестиционните проекти на малкия и среден бизнес. По предходните споразумения с КфВ за 15 милиона евро банката отпусна близо 600 кредита на малки и средни предприятия за сумата от 20.6 милиона евро”, каза Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк.

  През 2008г. Райфайзенбанк затвърди позицията си на една от водещите институции във финансирането на малкия бизнес, като кредитният портфейл в този сегмент достигна близо 2 млрд. лв., което представлява ръст от над 32% спрямо 2007г.

  ***

  Райфайзенбанк (България) ЕАД (www.rbb.bg) е основана през 1994г. Банката е 100% собственост на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, компанията управляваща дъщерните дружества на Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ) в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). 17 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, лизингови компании и многобройни доставчици на финансови услуги. 14.7 милиона клиенти са обслужвани от повече от 3200 банкови офиси. Райфайзен Интернешънъл е собственост на Райфайзен Централбанк, Австрия, която притежава около 70% от компанията. Останалата част се търгува на Виенската фондова борса. РЦБ е водещата корпоративна и инвестиционна банка Австрия и централната институция на австрийската банкова група Райфайзен, най-голямата банкова група в страната.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.