Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Интернешънъл планира откриването на директна банка в Централна и Източна Европа

  03.12.2009
   
  • Ще предлага банкиране на клиенти, ориентирани в използването на интернет услуги
  • Ще допълва предлаганите от Райфайзен продукти
  • Първоначално фокусът ще бъде върху депозитни продукти
  • Австрийският банков лиценз има действието на “единен европейски паспорт” за операции в избрани страни от Централна и Източна Европа

  Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, част от Групата Райфайзен Централбанк, планира да открие директна банка в някои страни на Централна и Източна Европа през 2010 г. Директната банка е насочена към банкирането на дребно и първоначално ще предлага предимно депозитни продукти. Клиентите й ще спечелят от привлекателни предложения, които ще бъдат възможни благодарение на ценовите предимства на модела на самообслужването, който напълно оползотворява възможностите на интернет като свой основен канал за продажби и услуги.

  "Нашата нова директна банка ще бъде насочена към уникалните нужди и интереси на потребителите, ориентирани в използването на интернет услуги, които представляват една бързорастяща група в Централна и Източна Европа. С предлагането на иновативни онлайн продукти и услуги на тази обособена група клиенти директната банка идеално ще допълни основните ни предложения и ще допринесе за понататъшното утвърждаване на ликвидността на Групата”, каза Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл. “Чрез инвестиране в нова директна банка ние също така затвърждаваме ангажимента си към Централна и Източна Европа и убедеността си, че процесът на интеграция на региона ще продължи”, допълни Степич.

  Австрийският финансов регулаторен орган даде съответния банков лиценз на директната банка, която ще бъде базирана във Виена и ще оперира като дъщерно дружество на Райфайзен Интернешънъл с австрийски банков лиценз. Принципът на “единния европейски паспорт” позволява на новата директна банка да влезе на банковия пазар на друга страна-членка на Европейския съюз само чрез уведомяване на компетентните регулаторни органи.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.