Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен определена за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа”

  10.07.2009
   
  • Регионалната награда за Централна и Източна Европа се присъжда на Райфайзен за пета поредна година
  • РЦБ - “Най-добра банка” в Австрия
  • Банките Райфайзен в шест страни от ЦИЕ с местни награди за “Най-добра банка”

  Престижното британско финансово списание Юромъни раздаде своите годишни награди на церемония в Лондон, провела се вчера вечерта. Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) и дъщерното й дружество за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ бяха определени за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” за пета поредна година. В същото време РЦБ бе обявена за “Най-добра банка в Австрия”, а шест от нейните 15 дъщерни банки в ЦИЕ получиха наградата “Най-добра банка” в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия и Украйна.

  "Тези награди са знак за доверието в посоката, към която нашата група е поела и е признание за постиженията ни. Сега това доверие и признание са по-ценни от предходните години”, каза Валтер Ротенщайнер, Главен изпълнителен директор на РЦБ и председател на Надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл. “Винаги сме се стремели да отговорим на изискванията и нуждите на нашите клиенти, особено в тежки времена.” Тези награди показват, че не само нашите близо 15 милиона клиенти ценят усилията ни,” допълни Херберт Степич, Главен изпълнителен директор на Райфайзен Интернешънъл и зам.председател на Управителния съвет на РЦБ.

  Австрия

  Райфайзен Централбанк Австрия АГ отново получи наградата “Най-добра банка в Австрия”. РЦБ е главната институция на най-голямата банкова група в Австрия – Райфайзен, а активите й в размер на 157 млрд. евро към края на 2008г. я нареждат на трето място сред банките в Австрия.

  Албания

  За пети пореден път Юромъни определи Райфайзен Банк за “Най-добра банка в Албания”. Райфайзен Интернешънъл я придобива през 2004 г. С активи от 2 млрд. евро към края на 2008г., тя е най-голямата банка в страната.

  Беларус

  Приорбанк взе наградата за “Най-добра банка в Беларус” за трета поредна година. Приорбанк, придобита от Райфайзен Интернешънъл през 2002 г., отчете активи от 1.6 млрд. евро в края на 2008г., което я прави третата по размер на активите банка и най-голямата частна банка в страната.

  Босна и Херцеговинa

  За трета поредна година Райфайзен Банк Босна и Херцеговина бе отличена като “Най-добра банка в Босна и Херцеговина”. Активите на банката достигнаха 2.4 млрд. евро в края на 2008г., което я прави най-голямата банка в страната.

  Косово

  Райфайзен Банк бе избрана за “Най-добра банка в Косово” за втора поредна година. Банката, придобита от Райфайзен Интернешънъл през 2002 г., приключи 2008г. с активи от 598 млн. евро и е втората по големина банка в Косово.

  Сърбия

  От създаването си през 2001г. Райфайзен банка досега винаги е получавала тази награда за Сърбия. Тази година тя я получава за осми път. С активи от 2.9 млрд. евро към края на 2008г., тя е третата най-голяма банка в страната.

  Украйна

  Райфайзен Банк Авал получи наградата “Най-добра банка в Украйна”. С активи от 6.3 млрд. евро към края на 2008г., тя е трета по пазарен дял на украинския банков пазар.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.