Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк дари 10 000 лв. на Александровска болница в столицата

  29.06.2009
   

  Райфайзенбанк направи дарение в размер на 10 000 лева на Клиниката по детски болести към УМБАЛ”Александровска” София, за ремонт и подобряване на условията, свързани с изискванията за съвременна диагностика и лечение на болните деца в Сектора за интензивни грижи.
  Клиниката по Детски болести на УМБАЛ „Александровска” е най-старата детска клиника в страната. Сградата , в която се намира тя е на повече от 100 години. Секторът за интензивни грижи към Клиниката по Детски болести на Александровска болница разполага с 6 легла. В него се лекуват деца на възраст от 1 месец до 18 години с остри и хронични заболявания на дихателната система - бронхиална астма, пневмония, муковисцидоза, остри и хронични инфекции на дихателните пътища и други, които се нуждаят от интензивни грижи. На пациентите в сектора се извършват активно наблюдение и мониториране на жизнено важните функции - дихателна и пулсова честота, артериално налягане, кислородна сатурация, кислородолечение, инфузионно прилагане на медикаменти и други диагностични и терапевтични процедури.
  “Дарението на Райфайзенбанк за подобряване на условията в Клиниката по Детски болести на УМБАЛ „Александровска”, София е в унисон с политиката на Райфайзенбанк да “реинвестира” в местната обществена и социална среда, на пазара, на който оперира – чрез подкрепа на значими социални, обществени и културни инициативи”, коментира Председателят на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД Момчил Андреев. “През 2008г. например, банката в сътрудничество с Община Русе, беше двигател на създаването на Защитено жилище за временно настаняване на младежи, навършили 18 години и напуснали Домовете за деца, където младите хора получават възможност за квалификация и живот извън дома”, допълни той.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.